Dekton: Verrassend veelzijdige toepassing voor exterieur  

Cosentino

Cosentino kent de meest prachtige toepassingen voor het interieur. Van keukenbladen, badkamers, vloeren tot meubilair is ons bekend. Maar ook exterieur behoort tot het Dekton repertoire. De veelzijdigheid van het materiaal en de unieke prestaties maken Dekton een uiterst geschikte en esthetische oplossing voor duurzame gevelbouw.

bedrijf
bedrijf

Aan de Laan van Londen in Dordrecht staat het Amstelwijck gebouw; een duurzaam en innovatief kantorenpand dat aanvankelijk voorzien was met prefab-betonnen gevelelementen. Om de esthetiek van het gebouw naar een hoger plan te tillen, ontstond de wens voor een combinatie van materiaal met de door gemeente Dordrecht gestelde voorwaarde dat het steen moest betreffen. Voor dit project koos Bias Architecten voor Dekton, naast dat het aansloot bij de materiaaleis, past de kleur Bromo perfect bij de wens voor een zo donker mogelijke gevel.

Doordat de gevelpanelen ultracompact, niet-poreus en kei hard zijn, gaat het decennia lang mee. Doordat het materiaal bestand is tegen alle invloeden zoals onder andere UV-straling en vorst, maakt het dat het perfect kan worden toegepast als gevel. Tevens behoeft het materiaal weinig onderhoud en is het, indien het beklad wordt met graffiti, eenvoudig te reinigen.

bedrijf
grijze tegels
grijze tegels

Het grootste voordeel van de toepassing  voor gevelbouwer Han van der Loo, Van der Loo Gevelbouw is de relatief lichte constructieopbouw van de van carrier sandwichpanelen, een aluminium achter constructie en de bekleding met Dekton Bromo. De combinatie van dit alles maakt het niet alleen technisch optimaal maar ook een decoratief plaatje. Een strak gevelbeeld in combinatie met het boeiboord, de houten palen en Dekton zorgt voor een natuurlijke uitstraling en een wildverband in toepassing. 

Tevens is Dekton een duurzame materiaalkeuze en baanbrekend in de wereld van steen. Het materiaal is volledig CO2 neutraal gedurende de gehele levensduur. CO2-uitstoot wordt gecompenseerd waardoor Dekton het enige 100% CO2-neutrale materiaal op de markt is.

Fotografie: Beeldbaas

Ontdek meerdere projecten van Cosentino