Een high-end en sfeervol thuis

Merrith Voilette

In een hoofdstedelijke monumentale woning ontwierp Merrith Violette een warm, van alle gemakken voorzien en luxe interieur, waarin authentieke details op stijlvolle wijze samensmelten met moderne elementen. Strakke lijnen, ronde vormen en luxe en natuurlijke materialen omarmen en versterken elkaar en zorgen samen met aardse tinten en rijke texturen voor een aantrekkelijk sfeerbeeld. Voor de indeling en het badkamerontwerp werkte Merrith samen met Daan Knijnenburg van Kodde Architecten 

Merrith Violette onderscheidt zich door de persoonlijke aanpak in combinatie met unieke details. Het vinden van de juiste stijl en het leren kennen van de opdrachtgevers speelt een belangrijke rol in het hele proces. Van daaruit wordt een concept gemaakt dat de basis vormt voor het hele interieur, waarbij over ieder detail is nagedacht. Kleuren, materialen en afwerking zijn tot in perfectie op elkaar afgestemd. Middels het verbinden van luxe met natuurlijke materialen zoekt Merrith een balans tussen klassieke en moderne elementen.   

bankje
Bank, plant
Contrast  

Aan de indeling van het monumentale pand kon de creatieve en bevlogen designer vanwege de regelgeving geen aanpassingen doen. Wel kon ze bestaande ruimtes andere functies geven en heeft ze, door iedere leefruimte een duidelijke eigen functie te geven, gezorgd voor een prettige flow en balans in de woning. Zo creëerde ze aan de voorzijde een uitnodigende setting bij de haard, waar de ronde vorm van de bank de authentieke erker accentueert. De stalen schuifdeur richting de entree contrasteert met zijn strakke lijnenspel vervolgens met de organische vormen in de living. De maatwerkwand is voorzien van diverse soorten glas en vergroot het open karakter op de begane grond. Televisie kijken de bewoners in de cozy relaxruimte, waarin Merrith de bank en de kastenwand volledig op maat ontwierp.  

Keuken, barstoelen, plant
Keuken
keuken
Luxe leefkeuken  

De leefkeuken vormt het figuurlijke hart van de stijlvol ingerichte woning. De ruimte is van alle gemakken voorzien en ademt luxe, comfort en sfeer. De ideale plek om met vrienden en familie heerlijk te genieten van elkaars gezelschap en van heerlijke hapjes en drankjes. Het rijke marmer is een ware eyecatcher in de keuken, waarvan de kastjes aan de onderzijde zijn voorzien van ledstrips waardoor ze lijken te zweven. De elegante barstoelen maken het prachtige plaatje compleet. Net als in de overige ruimtes vormt de gerookte eikenvloer in Hongaarse punt voor een sfeerverhogende basis. Aansluitend aan de eetkamer ontwierp Merrith een klein terras. Ook op het dakterras geniet de opdrachtgever van het buitenleven, daar zorgt een jacuzzi voor extra beleving.  

bad
dubbele douche, badkamer
Badkamer kraan, douche, spiegel, bruin/zwart en hout
Hotelervaring  

De trapruimte naar boven oogt als een kunstwerk. De klassieke wandpanelen passen perfect bij het beige tadelakt – een traditioneel stucwerk – en worden fraai aangelicht door de bijzondere verlichting. Op de eerste verdieping ontwierp Merrith de stijlvolle badkamer en de hoofdslaapkamer. De badkamer is voorzien van een dubbele douche en warme en natuurlijke materialen en past perfect bij de uitstraling van de rest van het interieur. Bij de dubbele douche creëerde Merrith nog een extra spa-element: boven het bankje zorgt een waterval voor een rustgevend gevoel in de nek van de bewoner. Het organisch gevormde bad in de slaapkamer zorgt voor de gewenste hotelervaring en accentueert net als de bank op de begane grond de erker. “Ik wenste een warm, sfeervol en luxe interieur en heb Merrith vervolgens de vrije hand gegeven”, aldus de opdrachtgever. “Met het gerealiseerde interieur maakt ze mij volledig gelukkig. De kleurstelling, het comfort, het prachtige (maatwerk)meubilair … alles klopt in de woning. De eyecatchers? Het marmer in de keuken, de verticale tegels in de badkamer, de hal en natuurlijk de ronde bank in de living.” 

slaapkamer, bed

Fotografie: Eliza Zarah

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

MV Interior Design | Kodde Architecten | CarpentierMooren Keukens & Wonen