Een luxe en warme omarming 

Stephen Versteegh

In een voormalig winkelpand ontwierp Versteegh-Design een fabuleus warm, verrassend en uniek interieur. De woning heeft een royale oppervlakte en kent in het leefgedeelte een open karakter, maar straalt door de juiste toepassing van (maatwerk)meubilair en accessoires een heerlijke geborgenheid uit. Iedere leefruimte heeft een duidelijke functie, waardoor de bewoners zich nergens verloren voelen. Tevens gaf designer Stephen Versteegh de uitgebreide en veelzijdige kunstcollectie optimaal de ruimte om te shinen.  

Het sfeervolle leefgedeelte van de bijzondere woning bevindt zich op de eerste verdieping van het aan een haventje gelegen pand. De ruimte aan het raam dat uitzicht biedt over het water en de boten, vonden de nieuwe bewoners de mooiste plek. Vandaar dat Stephen daar de leefruimte ontwierp die voor hen het belangrijkst is: de royale leefkeuken. Een sfeervolle plek, waar ze in comfortabele sferen genieten van de omgeving, waar ze koken en eten en waar ze onder het genot van de warmte en sfeer van de haardpartij televisie kijken. Sfeerverhogend is het authentieke houten plafond, dat in ere is hersteld, vervolgens is geschilderd en fraai wordt aangelicht, waardoor extra beleving in de ruimte ontstaat.  

 

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
Rijk en sprankelend  

De achterwand van de keuken maakt deel uit van een maatwerkobject dat is voorzien van donkere houten latjes, waarin onder meer het toilet is verwerkt en dat in de televisiekamer de kastenwand vormt. In de knusse ruimte plaatste Stephen twee royale fauteuils en ontwierp hij een maatwerkhaard, die de woning van warmte voorziet en tevens dient als unieke roomdivider tussen de televisieruimte en de living. Deze is in het hart van de woning ontworpen en ook hier biedt het plafond geborgenheid en zorgen rijke stoffen, luxe meubilair en sprankelende accessoires voor een heerlijk sfeerbeeld. Het barretje, de piano en zeker ook de op de gehele verdieping toegepaste houten vloer met zijn bijzondere patroon dragen hieraan bij.  

marmer keuken, haard, houten vloer, plant
Ronde haard met zitje
keuken, houten vloer en stoelen, marmer steen
Sfeerverhogende kunst  

In het verlengde van de living ontwierp de eigenaar van Versteegh-Design het privédomein van de bewoners, bestaande uit een luxe kleedruimte, een rijk ingerichte slaapkamer en een luxe badkamer, waarin het behang achter het vrijstaande bad voor een leuke touch zorgt. Net als in alle andere leefruimtes zien we ook in het privédomein sfeerverhogende kunstwerken uit de rijke collectie van de bewoners terug. In iedere ruimte sluiten de werken qua sfeer en kleurgebruik bij elkaar aan, wat rust, eenheid en een prettige vibe geeft. Terwijl zich boven het privédomein een zolder bevindt en boven de living en leefkeuken het gastenverblijf is ontworpen, vinden we op de begane grond onder meer de luxe mancave terug, waarin de maatwerkbar en het maatwerk achter de bar en de televisie in het oog springen.  

badkamer, rood, marmer bad, houten vloer, spiegel
rode bank, haard, schoenen, bijzettafel

 Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

VersteeghDesign INHUIS Plaza | Maretti Lighting