Een nieuw thuis na imposante metamorfose

Britt van Namen

In een oude en prachtig gelegen hoeve ontwierp Britt Van Namen Interieurarchitect een modern, tijdloos en warm interieur, waarin authentieke elementen in ere zijn hersteld en voor een extra touch zorgen in het oogstrelende geheel. Een grondige metamorfose met als resultaat een interieur dat je verwarmt, omarmt en verrast. Een nieuw thuis voor de bewoners, zonder dat ze zijn verhuisd.
Dat het nieuwe interieur klasse, stijl en sereniteit ademt, ervaar je al in de entreeruimte. De gracieuze trap en het luxe wasbakje van stijlvol marmer zijn van grote schoonheid en zorgen ervoor dat je de woning verder wilt ontdekken. Via de stalen deuren bereiken we de leefruimtes die middels een statige maatwerkhaard van elkaar worden gescheiden. Tegelijkertijd zorgt deze haard op natuurlijke wijze voor verbinding.  
Leefkeuken

Vanuit de living bereiken we via twee treden van natuursteen de ruime leefkeuken, van waaruit de bewoners een prachtig zicht hebben op de tuin en de omgeving. Het stijlvolle hout past fraai bij het oogstrelende natuursteen op het eiland en het werkblad en zorgt voor extra warmte in de ruimte. Een leuk detail is de ontbijtkast die achter twee deuren is verborgen, waarbij de prachtig aangelichte geribbelde achterwand een extra eyecatcher vormt. 

Unieke projecten

Britt Van Namen is binnenhuisarchitecte in hart en ziel. De functionaliteit en strakke vormgeving van haar tijdloze ontwerpen sluiten nauw aan bij de architectuur van haar projecten. Je herkent haar werk aan de minimalistische eenvoud en aandacht voor de fijnste details. De gepassioneerde interieurarchitecte vindt luisteren en zich verplaatsen in de leefruimte van haar opdrachtgever het allerbelangrijkst. Ze vertaalt al diens diepste verlangens en dromen naar een ontwerp dat de klant volledig op het lijf geschreven is. Hierdoor is ieder project uniek en zal men nooit exact hetzelfde hebben als iemand anders.  

 

deur naar trap,
trapje met zicht op de keuken
goude kraan
haard, trapje, zicht op keuken, keukentafel met stoelen
Licht, vorm en ruimte

Het ontwerpbureau staat bekend om zijn strakke ontwerpen waar functionaliteit en eenvoud primeren. De rode draad is daarom ook eenheid tussen licht, vorm en ruimte. De juiste materialen en uitgewerkte details maken de ontwerpen helemaal af. Het liefst werkt Van Namen met natuursteen, waarbij haar favoriet marmer is, met als reden dat geen enkele steen hetzelfde is en sommige op zich al een kunstwerk zijn. Daarnaast heeft ze een voorliefde voor microtopping. “Het materiaal voelt heel natuurlijk aan en straalt een bepaalde rust uit”, aldus de binnenhuisarchitecte, die aangeeft dat ook in deze woning een zeer groot deel van de vloeren uitgevoerd is met microtopping.  

kraan, keuken, houten kastjes, klein beetje zicht op de tuin
Toonbeeld van schoonheid

Boven vallen de luxe badkamer en de oogstrelende dressing het meest in het oog. Het marmeren wasmeubel, voorzien van een dubbele wasbak, ademt luxe en is een toonbeeld van schoonheid. De hangende spiegels vervolmaken het prachtige sfeerbeeld. De royale dressing is voorzien van een strak, sfeerverhogend eiland en een prachtige kastenwand van houtfineer. Het binnenvallende licht verleent de luxe ruimte extra cachet. 

houten kast, bamboe gordijnen, zicht op buiten, raam

Fotografie: Cafeine.be/Thomas de Bruyne

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Britt van Namen | Gyma b.v | G&M Natural Stones