Een samensmelting van stijlen

BABBET. Interieur design

De verfijnde kunst van het interieurontwerp komt tot leven in dit adembenemende project van interieurstudio BABBET. Met een unieke kavel aan het water als canvas heeft interieurstudio BABBET. een meesterwerk gecreëerd dat de essentie van luxe, kwaliteit en persoonlijkheid omarmt.  

Deze betoverende woning is ontstaan uit de wens van het echtpaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen op een unieke locatie. Te midden van een bebouwd gebied wisten ze een uitzonderlijke kavel aan het water te bemachtigen. Na het grootbrengen van hun kinderen in de voormalige gezinswoning wilde het stel nu een ruimte hebben die volledig op hen beiden was afgestemd. 

voorkant van woning
Doordacht en persoonlijk 

De opdrachtgevers wensten dan ook een doordacht en persoonlijk interieur. Dat is de reden dat ze BABBET. inschakelden. De interieurstudio van interieurarchitecte Babbet Duijkers staat namelijk bekend om zijn persoonlijke interieurs waarvoor de visie, levensstijl en ambities van de eigenaren het uitgangspunt vormen. Een uitdaging ontstond toen de smaken van het stel bleken te verschillen: de vrouw des huizes hield van levendige kleuren, terwijl de man een voorkeur had voor rustige, natuurlijke tinten.  

trap
Kleurrijk en rustgevend 

“Bij het samenbrengen van deze stijlen was het cruciaal om de juiste balans te vinden”, legt Babbet uit. “We hebben de kleuren gehaald uit de schilderijen die ze al hadden. Deze kleuren hebben we verwerkt in een prachtig natuurlijk palet, met groen als basiskleur. Door subtiel gebruik te maken van lichtere en fellere groentinten, hebben we een eenheid gecreëerd die zowel rustgevend als levendig is. Zo konden we beide stijlen harmonieus met elkaar verweven”, aldus de getalenteerde interieurontwerpster. 

donker wasmeubel
badkamer donker wasmeubel
badkamer met groot wit blad
Gelaagdheid in het ontwerp 

Hoewel de persoonlijkheid van de opdrachtgevers bepalend was, zien we ook de signatuur van Babbet terug in deze woning. Het gaat hierbij om een krachtige en heldere ontwerpstijl, waarin een balans wordt gezocht tussen eenvoudige vormen, doorleefde materialen en interessante structuren. In deze woning is gebruikgemaakt van natuurlijke materialen, zoals notenhout, marmer, leer, linnen en wol. Door de combinatie van verschillende structuren ontstaat er gelaagdheid in het ontwerp. Dit komt duidelijk naar voren in de woonkamer, waar leren fauteuils op een wollen karpet voor linnen gordijnen zijn geplaatst. 

woonkamer, bruine leren stoelen
woonkamer met grijze bank
Maatwerk door samenwerking 

Voor dit project werkte Babbet samen met verschillende partijen uit haar netwerk om maatwerk te realiseren. Een van de meest opvallende elementen van dit interieur is de ronde trap, een adembenemende designtrap ontworpen door EeStairs. Alle interieurbouw is maatwerk, gemaakt door Kooiman Scheepsinterieurbouw. Ook is alle verlichting maatwerk, gemaakt door Van den Bosch Verlichting.  

 

Functionaliteit en intimiteit 

Voor Babbet was het van essentieel belang om functionaliteit en intimiteit in het ontwerp te integreren. De man des huizes heeft een drukke baan en werkt ook ’s avonds vaak thuis. Hij wilde een rustige plek aan de eettafel waar hij zich kan focussen, maar van waaruit hij ook contact kan hebben met zijn vrouw, wanneer zij zich in het woongedeelte bevindt. “Doordat de haard en tv in een meubel zijn verwerkt dat midden in de ruimte staat, fungeert het geheel als roomdivider. Die scheidt op natuurlijke wijze de eethoek van de woonkamer, zonder een massieve blokkade te vormen”, legt de interieurontwerpster uit. 

 

woonkamer, leren stoelen, haard
Samenzijn 

Daarnaast wilden de bewoners een ruime eettafel waaraan ze gezellig konden zitten met hun kinderen en kleinkinderen. Het eetgedeelte moest dus gezelligheid en intimiteit uitstralen, maar het prachtige uitzicht over het water mocht hierbij niet verloren gaan. Om dit te realiseren, koos Babbet voor mooie linnen gordijnen die een gevoel van knusheid en geborgenheid uitstralen. Doe je de gordijnen open, dan heb je een heerlijk uitkijkpunt over het water. Zo vormt de eetkamer ook een plek om te ontspannen en de gedachten de vrije loop te laten, of om genietend van een kopje koffie de voorbijvarende bootjes te bewonderen.  

keukeneiland
zwart marmer keuken blad met donker houten deuren
eettafel

Fotografie: BUONQ

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

BABBET.EeStairs | Kooiman Scheepsinterieurbouw