Een warme en sfeervolle omarming 

Nena van Gemert Interieurarchitectuur

Niemand minder dan kunstschilder Vincent van Gogh onderkende de schoonheid van de boerderij en de omgeving en maakte een schilderij van het lieflijke totaalplaatje. Anno 2023 geldt het interieur van de monumentale boerderij als een waar kunststuk, dat een warm thuis vormt voor de bewoners. Interieurarchitect Nena van Gemert ontwierp de leefomgeving die je vanaf de eerste kennismaking omarmt.  

Heldere belijningen die voortkomen uit de ruimte, de woning en de omgeving staan centraal in Nena’s ontwerpen. De manier waarop je door een ruimte beweegt, hoe het licht binnenvalt, wat de zichtlijnen zijn en waar rust of rumoer is, zijn bepalend voor de meest ideale indeling. De belangrijkste verandering die Nena aan de binnenzijde van de boerderij doorvoerde, was het verlagen van een deel van het plafond, zodat ze aan de wens voor drie slaapkamers en twee badkamers kon voldoen. Doordat het plafond in de beginfase 3,60 meter hoog was, was dat eerst niet mogelijk. In de belangrijkste leefruimte die de woning rijk is, ervaren we nog steeds de oorspronkelijke hoogte, wat voor een vrij gevoel zorgt. De behouden gebleven houten spanten en de stenen wanden geven het interieur karakter en sfeer.  

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
Royale leefruimte  

In de hal paste Nena onder de nieuwe trap een bijzondere vloerafwerking toe, die fraai combineert met de houten vloer die als een loper naar de leefruimte leidt. De fraaie ronding van de stalen deur vervolmaakt de setting in de sfeervolle entreeruimte. In de grote leefkeuken smelten koken, eten, borrelen, spelen en televisie kijken op prettige wijze samen. De twee eilanden lijken als het ware uit een rotsblok te zijn gekapt en accenturen de breedte van de woning. De donkere achterwand geeft het maatwerkobject extra cachet en zorgt dat je de hoogte van de ruimte ervaart.  

Mooie contrasten  

“Met mijn interieurs wil ik de mensen die de woning betreden zich meteen op hun gemak laten voelen, hen instinctief de routing door het huis laten vinden en hen verrassen met eyecatchers die als vanzelfsprekend voelen. Waarbij de charme en historie van de woning zichtbaar blijven en er met nieuwe, moderne elementen een mooi contrast ontstaat”, aldus Nena, die in de leefruimte voor een royale bank, een uitnodigende eettafel en sfeerverhogende maatwerkobjecten zoals de fraai beklede televisie- en haardwand koos. Op de eerste verdieping zorgen de privéruimtes voor bewondering. Ook hier geven de houten spanten warmte en sfeer en zorgen natuurlijke materialen en stijlvol (maatwerk)meubilair voor een prachtig sfeerbeeld.  

 

Fotografie: Peter Baas 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Nena van Gemert Interieurarchitectuur | H&S Interieurbouw en meubelatelier BV | Van den Broek Tegelwerken | Interieurspuiterij Jansen