Het luxe hart van de woning

‘t Klooster Interieurmakers

’t Klooster Interieurmakers transformeerde de door de bewoners niet veel gebruikte benedenverdieping van hun woning in Amsterdam Oud-Zuid tot het levendige hart waar het dagelijkse leven zich afspeelt. Aanstormend ontwerptalent Mathijs van Diepen ontwierp het complete interieur met bijhorend lichtplan van de woonlaag en creëerde een luxe, warm en smaakvol totaalbeeld, dat door zijn vakkundige collega’s en diverse toppartijen tot in perfectie werd gerealiseerd.  

Bij betreding van de verdieping zorgt de stalen deur richting de achterzijde voor een uitnodigende touch. Je wordt naar het licht toe getrokken en wilt ontdekken wat achter de deur schuilt. Bij het raam positioneerde Mathijs een luxe en comfortabele ligstoel van waaraf de bewoners zicht hebben op de stadstuin. De minimalistische kozijnen in de achtergevel zorgen voor een optimale connectie met de buitenruimte. De stijlvolle wandafwerking, die wordt gepresenteerd als een kunstwerk, zorgt in combinatie met de lichtinval voor een prachtig effect in de ruimte.  

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
bank, tapijt, bijzettafel
Roze bank in kleurrijke woonkamer
Designkeuken als eyecatcher  

Via de doorgang bereiken we vervolgens de grote eyecatcher van de verdieping: de maatwerkkeuken. Mathijs paste in zijn ontwerp rijke en warme materialen zoals natuursteen en eikenhout toe en creëerde een uitnodigende keuken die verwarmt en perfectie ademt. De afgeronde hoek van het kookeiland zorgt samen met de barstoelen voor een elegante twist en de haardpartij in de royale achterwand voor extra beleving. Het fraaie eiland loopt door in de houten tafel, waaraan comfortabele stoelen zijn geplaatst. De spannende verlichting boven de tafel, de apparatuur van het topmerk Miele, de koffienis en de sierlijke traptrede richting de tuin vervolmaken de heerlijke setting. De topapparatuur zochten de opdrachtgevers samen met Mathijs uit in het Miele Experience Center Amsterdam. 

Smaakmaker in het bouwproces  

’t Klooster Interieurmakers is in 1995 opgericht door Hans en Ingrid van Diepen. Het voormalige nonnenklooster in Bovenkarspel is door de jaren heen stijlvol ingericht en ontwikkelde zich tot een inspirerend woonconcept. De stijlkamers van ’t Klooster zijn het decor van creativiteit en vakmanschap. Na zijn studies Bouwkunde en Interieurarchitectuur deed zoon Mathijs bij diverse bureaus ervaring op in high-end design en trad vervolgens toe tot het familiebedrijf. Door de jaren heen ontwikkelden Hans, Ingrid en Mathijs een concept van advies en ontwerp tot realisatie en styling. Een krachtige samenwerking, waarbij de drie elkaar versterken op alle creatieve vlakken. Dit doen zij echter verre van alleen: met het team van interieuradviseurs, meubelmakers, schilders, installateurs en een uitgebreid netwerk van leveranciers heeft ’t Klooster het talent en de expertise in handen om ieder project creatief in te vullen. Door hun aanpak kunnen ze een project geheel naar zich toe trekken, maar ook gemakkelijk schakelen als de aannemer uit de koker van de klant komt. Het ontwerp van Mathijs blijft de leidraad. ‘t Klooster is vaak vanaf het begin aangelijnd in het bouwproces, levert de smaakbepalende materialen aan en vervaardigt in eigen workshop de keuken. Altijd op maat. Door de korte lijnen biedt het bedrijf een prettige ondersteuning in het maken van de cruciale keuzes, maar ook in de kleinste details die uiteindelijk het verschil maken. 

Klassiek karakter  

Aan de voorzijde van de verdieping voorzag Mathijs de wanden van panelen, waardoor de ruimte – mede ook door het bijzondere dressoir – een klassiek karakter krijgt. Bij het raam plaatste hij een comfortabele stoel, waarop de bewoners in alle privacy kunnen genieten van de levendigheid in Amsterdam-Zuid.  

 Fotografie: Pieter Prins

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

‘t Klooster Interieurmakers | Miele Experience Center Amsterdam