Een perfect plaatje

Hans Kuijten

Over ieder hoekje, elk materiaal en elke afwerking in de hoofdstedelijke woning is nagedacht. Voelbaar is de liefde voor kwaliteit, schoonheid en perfectie. Samen met de opdrachtgever en de meewerkende toppartijen creëerde designer Hans Kuijten een interieur dat in alle facetten klopt. Dat warmte, luxe en comfort ademt.  

De woning is gelegen in een historisch pand in Oud-Zuid dat in het verleden een maatschappelijke functie had. De statige grandeur van het pand en de allure van de omgeving waren voor Hans Kuijten belangrijke aspecten tijdens het ontwerp. Om tot het voor de opdrachtgever perfecte interieur te komen, nam Hans het bestaande interieur flink op de schop. Een pilaar op de begane grond mocht om bouwtechnische redenen niet worden gesloopt. Aan Hans de vraag om het element te verwerken in de leefruimte die voor de bewoners geldt als het hart van de woning: de keuken. De pilaar is thans bekleed met hout en omgeven door een op maat ontworpen bronzen rek en maakt deel uit van het kookeiland. Het hout en het brons lopen door op het plafond, waardoor eenheid ontstaat. De achterwand van de keuken is in de eetruimte geplaatst en zorgt hier voor extra sfeer en geborgenheid.  

keuken
stoel hoekje
keukentafel, lampen
Rijk ingerichte living  

Vanuit de eetruimte en de keuken staan de bewoners in contact met de rijk ingerichte living en de omgeving. De grote blikvanger in het zitgedeelte is de door Hans op maat ontworpen wand, waarin de televisie en de haardpartij zijn verwerkt. Het suède en het marmer combineren op fraaie wijze en stralen samen luxe uit. Het comfortabele meubilair en de raambekleding completeren het exclusieve plaatje.  

bank met daarachter eettafel
woonkamer, tv, bank
woonkamer, tv, bank, haard, beige kleuren
Wow-effect 

In het souterrain ontwierp Hans de privéruimtes van de bewoners en creëerde een setting die je in een vijfsterrenplushotel mag verwachten. In de slaapkamer smelten leer, hout, een exclusief bed en de warmte van de vloerbedekking samen tot een perfect plaatje. Via de schuifdeur bereiken de bewoners de badkamer, waar Hans maar liefst vier verschillende keramische marmersoorten en bronzen kranen en douchekoppen toepaste. In combinatie met het prachtig binnenvallende licht zorgt dat voor een groot wow-effect.  

badkamer, toilet, wasbak, spiegel
badkamer
slaapkamer

Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Hans KuijtenGaggenauMaretti Lighting | Alphenberg Leather | La Femme Amsterdam | Daniëls Openhaarden | Nijboeren