Het summum van luxe en beleving

Rob Feenstra

Het affiche is prachtig, het aanzicht van het stadion verhoogt de gezonde spanning en het geroezemoes in de parkeergarage benadrukt dat het een bijzondere avond gaat worden. De uitnodiging voor de exclusieve Champions Lounge maakt de topwedstrijd nog bijzonderder. Alleen al de prachtig met moeraseik en messing aangeklede gang naar de vipruimte maakt duidelijk dat het een avond vol luxe en beleving wordt. Wanneer je na een hartelijke ontvangst de Champions Lounge betreedt, kom je ogen tekort. Het door topdesigner Rob Feenstra ontworpen interieur straalt ongekende allure en luxe uit. Een unieke ruimte die bewondering oproept en zorgt dat je op ontdekkingstocht wilt gaan. En dan moet de wedstrijd nog beginnen …

De Champions Lounge geldt als de meest prestigieuze plek in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. Zeker na de ingrijpende en meer dan geslaagde metamorfose, die onder leiding van designer Rob Feenstra is gerealiseerd. Het is dé viplounge waarin de top van het zakenleven, (ex-)topvoetballers, BN’ers en culinaire sterrenchefs elkaar in exclusieve sferen ontmoeten. Ongekende beleving in de ‘huiskamer van Johan Cruijff’, zoals de ruimte door de familie van Nederlands beste voetballer ooit wordt genoemd. En vooruit, ook de huiskamer van clublegende Sjaak Swart, die tijdens de wedstrijden in de Champions Lounge aanwezig is en wiens herkenbare stem via een bandje op het herentoilet te horen is. “Wel in de kruising schieten, vriend”, hoor je hem onder meer zeggen tijdens het toiletbezoek. 

Luxe stenen en stijlvol meubilair

Alles in de luxe lounge ademt perfectie en als gast in de Amsterdamse ruimte ontbreekt het je aan helemaal niets. Het hoge detail- en afwerkingsniveau verdient extra credits als je beseft dat de totale realisatie – Rob en het team van vakmensen begonnen in een casco ruimte – in de zomerbreak van het voetbalseizoen en tussen de concerten van wereldsterren door plaats diende te vinden. Een prestatie van wereldklasse. Dat geldt zeker voor alle topmaterialen, creatieve oplossingen en details waarlangs Rob je meeneemt. Van de sfeerverhogende en prachtige verlichte halve edelstenen, kwartsieten, marmersoorten en toepaste stukken onyx en travertin tot het prachtige leer en topmeubilair die de sfeer in de lounge naar een nog hoger niveau tillen. “In de whiskyhoek presenteren we op blokken van onyx exclusieve Schotse whisky’s uit de jaren waarin Ajax grote successen vierde en uiteraard verwijzen de drie kruisen van rode halve edelstenen op de bar naar de stad Amsterdam. En in de Champions Lounge hoort natuurlijk de ‘cup met de grote oren’ te staan. Deze Champions League-beker tonen we in een half ei dat met een 3D-printer op maat is gemaakt”, aldus de topdesigner, die in luxe oorden over de gehele wereld interieurs van wereldklasse ontwerpt.

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
Heerlijke vibe

Terwijl we genieten van heerlijke gerechten – bij iedere wedstrijd kookt een met sterren onderscheiden chef-kok – ervaren we pas echt hoe heerlijk de vibe in de lounge is. De gastvrijheid, het hoge niveau van het eten en drinken en de overige gasten zorgen samen met het topinterieur voor een ongedwongen sfeer in een luxe setting. Je voelt je er welkom en gewenst en alles staat in het teken van het in de watten leggen van de gasten. “Alleen op een goede afloop op het veld hebben wij geen invloed”, lacht Rob, die meer dan terecht schouderklopjes en positieve appjes over zijn ontwerp in ontvangst neemt. Een absoluut summum op het gebied van luxe design. En dat in de huiskamer van Johan Cruijff.  

 Fotografie: Muk van Lil

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Rob Feenstra | Alphenberg Leather | Macazz