Italiaans design met een touch of Hollywood

The Grand Interior

In een ruime woning aan het Vonderpark creëerde designer Frank Versteeg van The Grand Interior een uniek en rijk interieur, waarin luxe en natuurlijke materialen, maatwerkobjecten en sfeerverhogende details elkaar omarmen en versterken. Een aaneenschakeling van wow-momenten. En dat op drie verdiepingen én het dakterras. Exclusieve luxe in het hart van Amsterdam.  

De hoge plafonds en de behouden gebleven klassieke details refereren aan het rijke verleden van het statige pand. Onder meer het op maat ontworpen traphekje en de toegepaste wandpanelen versterken de klassieke allure van het pand. Om tot het voor de bewoners perfecte interieur te komen, reisde Frank met het echtpaar naar Italië om aldaar de mooiste en meest exclusieve marmersoorten uit te zoeken. Samen brachten ze een bezoek aan topmerk Gessi – specialist in exclusieve badkamer- en keukenelementen – en het high-end bedrijf Rimadesio, dat uitblinkt in maatwerkdeuren, maatwerkwanden en inloopkasten. Ook paste Frank objecten uit zijn eigen Grand Collection toe en werkte hij samen met de top uit de Nederlandse woonwereld.  

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
bank, tapijt, bijzettafel
Roze bank in kleurrijke woonkamer
Gastentoilet als eyecatcher  

We bereiken de exclusieve woning via een eigen trapopgang en ontwaren al direct bij binnenkomst de eerste eyecatcher: het gastentoilet. Een unieke ruimte, waarin leren panelen, marmer, spiegelglas, hout en mat en glanzend koper samen voor een onovertroffen sfeerbeeld zorgen. Terug in de hal kijken we vervolgens via de doorkijkhaard richting het leefgedeelte op de begane grond, die we via de op maat gemaakte glazen deuren uit zijn eigen collectie bereiken.  

 

Eenheid en luxe  

Ook in de maatwerkkeuken en de living bepalen luxe marmersoorten en andere rijke materialen – zoals leer van Alphenberg Leather – het fraaie sfeerbeeld, dat door de exclusieve verlichting wordt versterkt. Een bijzonder detail is dat het blad van het eiland bij het bargedeelte de lijn volgt van de gevel van het pand. Het eiland zelf is uitgevoerd in een bronskoperen metaalcoating. Deze tint zien we ook terug in de bies van de visgraatvloer, waardoor eenheid ontstaat.  

bank, tafel, stoelen
Trap in hal met kleurrijke tegels
Ronde haard met zitje
Exclusieve suite  

Via de trap, waarvan alle treden én de leuning zijn voorzien van ledverlichting, bereiken we het luxe privédomein van de bewoners, dat de gehele verdieping beslaat en een open karakter heeft. In deze unieke ruimte vormen het zwarte bad, de waskommen, kranen en douchekoppen van Gessi, de glaswand van Rimadesio, het prachtige bed en het sierlijke make-uptafeltje van marmer en leer de absolute blikvangers. Het hoogpolige tapijt in de dressing geeft de ruimte extra warmte. Nemen we nogmaals de trap naar boven, dan ontdekken we de bad- en slaapkamer voor gasten, de luxe mancave met een lichtstraat en een sterretjesplafond en uiteindelijk het dakterras, alwaar de buitenkeuken en het uitzicht voor extra sfeer zorgen. 

badkamer, rood, marmer bad, houten vloer, spiegel
rode bank, haard, schoenen, bijzettafel

 Fotografie: Jurrit van der Waal

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

The Grand Interior | Alphenberg Leather Flagship Store | Maretti Lighting