Japandi meets Brazil

Studio Melanie Parker

In de chique buurt van Amsterdam-Zuid schittert een betoverende villa, ontworpen door Studio Melanie Parker. Deze prachtige woning, gelegen op loopafstand van het beroemde Vondelpark en om de hoek van het Museumplein, is een ware oase van rust en comfort. De unieke mix van Japanse en Scandinavische esthetiek, verrijkt met een vleugje Braziliaanse warmte, resulteert in een interieur dat de persoonlijkheid en wensen van de bewoners perfect weerspiegelt. 

Eind vorig jaar kreeg Melanie Parker-Zwanziger, interieurontwerper en eigenaar van Studio Melanie Parker, de uitdaging om binnen drieënhalve maand een volledig nieuw interieur te ontwerpen én realiseren voor twee expats en hun zoontje van twee. Met lange levertijden en bewoners die nog steeds in het buitenland woonden, was dit geen gemakkelijke taak.  

badkamer donkere wasbak
Vertrouwen in deskundigheid 

Het was dan ook essentieel dat de klant een diep vertrouwen had in de expertise van de studio. “Voor de aanschaf van het bed ging de opdrachtgever mee naar de leveranciers. Voor alle overige meubels, kunst en accessoires vertrouwde de klant op onze kennis en kunde. Ons uitgebreide professionele netwerk in de interieurbranche was een must om deze klus te klaren”, vertelt de gerenommeerde interieurontwerper. 

lichte slaapkamer emt balkon
Kind- en katvriendelijk 

Het echtpaar had een duidelijke wens: een warm en rustgevend interieur, met natuurlijke materialen in Japandi-stijl, dat zowel kind- als katvriendelijk is. Alle meubels en materialen moesten ‘peuterproof’ zijn en bestand tegen de gewoonte van de huiskat om aan meubels te krabben. Strakgeweven stoffen die moeilijk te krabben zijn en materialen die eenvoudig schoon te maken zijn, bleken de perfecte keuze. 

Houten Dressoir met teddy poef en plant
Een bijzondere ervaring 

Een laatste uitdaging was de architectuur van de woning zelf. De woonkamer en keuken bevinden zich op de bovenste verdieping. Grote meubels pasten niet in de lift en moesten dus met behulp van een hijskraan naar boven worden gehesen. “Het was een bijzondere ervaring”, lacht Parker. “Het hele proces trok veel bekijks uit de buurt. Zelfs de aannemers keken met grote ogen toe hoe de meubels met een enorme hijskraan naar binnen werden getild.” 

 

lichtgrijze keuken met gouden handvaten
lichtgrijze keuken met bar en wijnkoeler
houten eettafel grote ramen
Een samenkomst van stijlen 

Het interieur van de villa is een spannende fusie van de minimalistische Japandi-stijl en levendige Braziliaanse elementen. De basis van het interieur is ingetogen, met natuurlijke materialen, organische vormen en rustige kleuren. Hierdoor komen de kleurrijke kunstwerken en accessoires echt tot hun recht en geven ze het interieur een persoonlijk tintje. De kleuraccenten – voornamelijk geel, blauw en groen – refereren subtiel naar de Braziliaanse vlag, een knipoog naar de oorsprong van de bewoners. “Dat was van tevoren niet zo bedacht, maar is organisch ontstaan tijdens het ontwerpproces”, legt de interieurontwerper uit. 

 

woonkamer, grote ramen met gordijnen en haard
Op maat gemaakt 

Een van de onderscheidende kenmerken van Studio Melanie Parker is het gebruik van op maat gemaakt meubilair. Parker creëert unieke sferen die passen bij de persoonlijkheid, wensen en levensstijl van de bewoners door meubels op maat te laten maken. Voor deze villa werden onder andere de eettafel, salontafel en bureaus op maat gemaakt, waarbij eikenhout met een speciale lak werd gebruikt: een natuurlijk materiaal dat de woning een warme uitstraling geeft. 

beige bank
woonkamer met haard
Een geslaagd project 

Het succes van het project was een triomf voor zowel Studio Melanie Parker als voor de bewoners. Zelfs met strakke deadlines en allerlei uitdagingen verliep de samenwerking naadloos, met als resultaat een project dat alle verwachtingen overtrof. De bewoners spraken hun enthousiasme en waardering uit: “Onze samenwerking met Studio Melanie Parker heeft onze dromen tot werkelijkheid gemaakt. De professionaliteit, creativiteit, toewijding en excellente uitvoering hebben een onvergetelijke indruk op ons gemaakt. We zijn oprecht dankbaar voor je inspanningen om ons huis zo prachtig te ontwerpen.” 

Fotografie: Renee Ligtvoet 

Studio Melanie Parker