KLAFS en Studio F.A. Porsche ontwikkelen voor het eerst samen een sauna: de S11

KLAFS

Een oase van diepe ontspanning te midden van warmte, licht, kleuren en geluid. 

KLAFS staat voor innovatie en baanbrekend design. Als geen ander in de branche ontwikkelt de wereldmarktleider sauna’s, die duurzaam, gezond en ontspannen saunabaden mogelijk maken in een perfect vormgegeven ruimte. Klassiekers als de MATTHEO THUN, AURORA of CASENA-sauna hebben dit in het verleden al bewezen. Met het doel een nieuwe iconische sauna te creëren, heeft KLAFS een partner gekozen, die weet wat designklassiekers in de kern zijn: Studio F. A. Porsche. Het resultaat van het gezamenlijke creatieve proces is een zelfverzekerd designstatement met een vernieuwend design-, licht- en geluidsconcept, dat met veel passie en uiterste zorg tot in het kleinste detail is gepolijst: de sauna S11 – Design by Studio F. A. Porsche. Deze exclusieve sauna biedt een zintuiglijke reis tussen warmte, licht, kleur en geluid en garandeert een magisch wellnessmoment. De saunacabine heeft hoogwaardige buitenwanden in de metallic kleur ‘champagne’ of is als maatwerk in te bouwen. De exclusiviteit van de sauna S11 wordt onderstreept door een gelimiteerde oplage van 999 stuks en een uniek S11-zegel met oplagenummer.

sauna
sauna

Tegenwoordig staan voor veel mensen gezondheidszorg, vertraging en bewuste ontspanning op de voorgrond om zo een tegenpool te creëren voor het vaak stressvolle leven van alledag. Daarom heeft KLAFS de saunacabine een geheel nieuwe betekenis gegeven. Een sauna moet een huiselijk en toegankelijk designelement zijn, dat harmonieus in elke woonruimte past, zonder te breken met het interieurontwerp van het huis. Met de sauna S11 hebben KLAFS en Studio F. A. Porsche een avant- gardistische sauna ontworpen, die de innovatiekracht en visionaire kracht van beide partijen bekrachtigd.

Tijdloos design en complete ontspanning in perfecte harmonie

Het basisidee is een perfect samenspel van design en functie en het streven om origineel design te harmoniseren met een unieke saunabeleving. Het doel was om een iconisch vormgegeven klassieker te creëren, die mensen nog decennialang zal fascineren met zijn unieke esthetiek. De ontwikkeling van de sauna S11 werd daarom niet alleen gekenmerkt door hoogwaardige materialen en afwerking, maar ook door tijdloos design met stijlbepalende vormen. Op deze manier weerspiegelt S11 de behoeften van de tijd waarin het is gecreëerd.

sauna
sauna
Een onvergetelijke zintuiglijke reis van warmte, licht en geluid

De sauna biedt in ons dagelijkse, hectische leven de gelegenheid onszelf met regelmaat weer op te laden. De wereldmarktleider slaagt hierin door in zijn wellnesswerelden steeds weer op innovatieve wijze natuurlijke prikkels te creëren, die een bijzonder ontspannend en weldadig effect hebben. Om dit wederom te realiseren, heeft KLAFS zich, samen met Studio F. A. Porsche, intensief beziggehouden met de vorm en functie van sauna’s en alles wat tot nu toe bekend was in twijfel getrokken. Het resultaat is een doordacht en volledig nieuw type saunacabine, die de gebruiker meeneemt op een zintuiglijke reis tussen warmte, licht, kleur en geluid. Deze natuurlijke prikkels, die het lichaam positief stimuleren, verbinden zich in de sauna S11 tot een holistisch, rustgevend en misschien zelfs magisch ontspanningsmoment.

Saunabaders kunnen kiezen uit verschillende ceremonies: ‘Pulse of Nature’, ‘Magic Blue Sea’, ‘Night and Light’, ‘Relaxing Amber’ en ‘Colorful Senses’. Of ze kunnen genieten van hun feel-good moment met een individueel geselecteerde lichtstemming. Alle ceremonies en persoonlijke lichtstemmingen zorgen op verschillende manieren voor een bijzonder intens saunagevoel en begeleiden je naar een diepe ontspanning.

De kleurenwerelden van de ceremonies zijn gebaseerd op sensuele ervaringen uit de natuur: zonnestralen die door boomtoppen glinsteren, zachte golven in de oceaan die ritmisch bewegen op het geluid van de zee, zachte ontspanning in de avondschemering en fris ontwaken in het gouden ochtenduur. Welke zintuiglijke reis of verlichtingsstemming gebruikers ook kiezen, de sauna S11 dompelt ze onder in een ongekende wereld van wellness.

sauna
lamp

De saunabeleving van de S11 wordt compleet gemaakt met bijpassende accessoires. De NOOA sauna-opgietset met emmer en pollepel draagt de signatuur van Studio F. A. Porsche – net als de NOOA Design by Studio F. A. Porsche hanglamp, die een uitnodigende lichtsfeer creëert boven de saunakachel.

Meer informatie over KLAFS is te vinden op: www.klafs.nl

Ontdek meerdere projecten van KLAFS