Kloppend tot in het kleinste detail

Waag Design

Het in Voorschoten gelegen Waag Design staat voor hoogstaande totaalontwerpen, is gespecialiseerd in het realiseren van kwalitatief hoogwaardig maatwerk en voert een collectie van topmerken. In een prachtig gelegen penthouse smolten deze disciplines haarfijn samen en verblijdde het bedrijf de opdrachtgevers met een warm, open en stijlvol interieur met een touch of glamour. 
Toen de bewoners van het aangekochte penthouse de ontwerpstudio van Waag Design binnenstapten, wensten ze in eerste instantie een renovatie van de bestaande keuken en vroegen ze Rosanne Mulder om een ontwerp te maken voor een inloopkast. Gedurende het gesprek raakten de opdrachtgevers onder de indruk van de creativiteit van de interieurontwerpster en de vele mogelijkheden die het veelzijdige bedrijf biedt, en vroegen ze Rosanne om een compleet interieurontwerp voor het penthouse te maken. De tekeningen overtuigden vervolgens dusdanig dat Waag Design een fraai totaalproject mocht realiseren, waarin zachte tinten en het materiaalgebruik voor frisheid, eenheid en balans zorgen. 
bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
Stijlvolle roomdividers  

In tegenstelling tot de oude situatie heeft het interieur van het penthouse thans een open karakter, dat samen met het weidse uitzicht over de omgeving voor een ruimtelijk en vrij gevoel zorgt. Tussen de living – rijk aan comfort en elegantie – en de maatwerkkeuken ontwierp Waag Design een oogstrelende doorkijkhaard, die als sfeermaker en roomdivider fungeert. Ook tussen de keuken en de gang richting de privévertrekken realiseerde de creatieve maatwerkspecialist een stijlvolle oplossing om beide ruimtes van elkaar te scheiden met behoud van visueel contact. Aan de spijlenwand werd de televisie bevestigd, waarbij de bedrading in een van de spijlen is weggewerkt.  

 

Schoonheid en comfort  

In de maatwerkkeuken combineerde Waag Design schoonheid en comfort met een hoogwaardige afwerking en technisch vernuft. Lichte en donkere kleuren zorgen voor een prettig contrast, terwijl de elegante stoelen aan het bargedeelte van het riante eiland voor een prettige touch in het totaalplaatje zorgen. Samen met de eettafel maken ze de keuken tot het levendige hart van de woning. Boven de tafel vormt de verlichting een sfeerverhogende eyecatcher.  

Luxe suite  

De privévertrekken van de opdrachtgevers bevinden zich achter de keuken en hebben de uitstraling van een luxe suite. De ruimte ademt luxe, warmte en comfort en blinkt ook weer uit door het hoge afwerkingsniveau dat de vakmensen van Waag Design samen met de overige betrokken kwaliteitsbedrijven wisten te bereiken. Paradepaardjes in de luxe suite zijn – naast het uitzicht – de achterwand van het bed, het maatwerkwasmeubel, de luxe douche en het ronde bad, dat als een kunststuk op een podium is geplaatst. De ronde spiegel en de ronde vormen in de deur leggen een link met het bijzondere object.