Knap interieurwerk zorgt voor een groot ‘wow-effect’

Daniela Cupello

De eigenaren van een nieuwgebouwd herenhuis in Zuid-Holland kunnen hun geluk niet op met hun nieuwe interieur. Door functionaliteit en esthetiek op een formidabele manier met elkaar te verbinden, heeft interieurdesigner Daniela Cupello een woondroom laten uitkomen. Een bijzonder project, zeker als je weet dat we hier spreken over een ‘horeca-echtpaar’, dat een succesvol Grieks restaurant runt. “De woonkeuken speelt een centrale rol in deze woning. In de mediterrane gebieden – ik spreek uit eigen ervaring – draait alles om familie, gezelligheid en samenzijn. Daar hoort koken en samen eten uiteraard bij. Als je dan ook nog een echte horeca-achtergrond hebt, dan wil je op gastronomisch gebied uit de voeten kunnen in je eigen huis. Daarin zijn we goed geslaagd”, opent Daniela het gesprek. 

Houten plafond deuren
Houten structuur deur
Van plattegrond naar prestigieuze inrichting 

De plattegrond waarmee de Griekse eigenaren bij Daniela kwamen, voorzag in een kleine, compacte keuken aan de voorkant van het huis. “Aangezien ik de opdrachtgevers ken en weet hoe belangrijk de keuken is voor hen, heb ik voorgesteld om de keuken te verplaatsen naar achteren. Dat gaf de mogelijkheid om flink uit te pakken qua functionaliteit en design. Dat de keuken nu grenst aan de fraaie tuin is extra mooi. Er kan worden gekookt, gegeten en geleefd op de gezelligste manier.” Daniela ontwierp het kookeiland met eetgedeelte in een vierkante vorm als een absolute eyecatcher die onmiddellijk zorgt voor een ‘wow-effect’ als je de woning betreedt. De smaakvolle keukenkasten zorgen voor een prominent contrast. 

Bij een gezin dat leeft aan de eettafel draait alles om verbinding. Dat gevoel van verbondenheid heeft Daniela op treffende wijze weten door te zetten in de rest van de inrichting. “Je ziet dat onder andere terug aan de manier waarop de keukenkast wat plaatsing en materialisatie betreft in lijn liggen met de kast in de nis van de living. Ook daar is hetzelfde hout toegepast. Er is gekozen voor walnoothout, voor warmte en aansluiting bij de andere interieurelementen”, aldus de ontwerpster.  

Vloeiende overgangen in kleuren en texturen 

Wie bekend is met het werk van Daniela Cupello, zal beamen dat het interieur in de woning haar signatuur ademt. Overal vinden vloeiende overgangen plaats in kleuren en texturen, op een manier die zo kenmerkend is geworden voor haar werk. Dit resulteert in een warm, gezellig, natuurlijk ogend interieur, met een eclectische mix aan materialen. Met luxe behang is overal een sfeer gecreëerd die als een warme deken om je heen valt. Daniela: “In de loungehoek is voor donker behang gekozen om een intieme setting te krijgen. De combinatie met brons zorgt voor een rijk contrast. Die bronstint kom je ook tegen in de kussens. De sfeerhaard maakt het helemaal af: heerlijk om weg te dromen bij de vlammen, puur praktisch als roomdivider.” 

Wie de badkamer betreedt, mag alles even op zich laten inwerken. Een rustig ontwerp met zachte accenten, uitgevoerd op een weldadig luxe manier. Ook hier speelt behang (Arte) weer een belangrijke rol: loof met textuur, in diverse aardetinten, maakt dat je het behang wilt aanraken. De badkamer krijgt hiermee een natuurlijke beleving. Ook op de slaapkamer vinden we behang van Arte. “Een romantische print met textuur. Die keuze was snel gemaakt; de slaapkamer is een stijlvolle plek geworden. De voile die voor de ramen hangt, is zeer verfijnd. Je kunt je voorstellen hoe fijn het is om in de zomer een avondbriesje binnen te laten komen en te genieten van het zacht wuiven van de fijne vitragestof”, glimlacht Daniela. 

Licht en lucht 

Ook het verlichtingsplan komt uit de koker van Daniela. “We hebben gekozen voor licht en lucht. Boven het kookeiland en het eetgedeelte in de keuken volgt de verlichting de vorm van het kook- en eetelement eronder. Niets hangt in de weg; we zijn gegaan voor subtiliteit en een zwevend effect”, vervolgt zij. “De verlichting die boven de eettafel hangt, heeft een dubbele functie. Sfeervol licht valt op de tafel, maar ook de kunstwerken aan de muur worden aangelicht.” De kunstwerken zijn van UMO Art & Design en werden door Daniela op proef opgehangen. “De opdrachtgevers waren meteen verkocht. Deze kunst sluit prachtig aan bij de rest van het interieur en straalt iets mystieks uit. Het schilderij in de keuken doet dat ook, maar is wel van een andere stijl. Het gevoel dat het oproept is hetzelfde.”  

Daniela heeft de opdrachtgevers begeleid van ontwerp tot realisatie. Daar hoorde ook het gehele winkelproces bij, het op zoek gaan naar meubels en accessoires. “Dat was een feest. We zaten fijn op dezelfde lijn en er is een goede klik”, zegt zij tot slot. We kunnen ons voorstellen hoe fijn het is om thuis te komen in een huis waar je een oase van rust aantreft. Rust met een wow-effect, om precies te zijn. 

Tekst: Draeckensteijn Media

Fotografie: Wesley Bergen

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Daniela Cupello | LUXURY FIRES | Van Hollandse Bodem | Sani-Dump Den Haag