‘The bar above Amsterdam’

LuminAir

Een adembenemend uitzicht, excellente cocktails, bijpassende hapjes en een spectaculair interieur maken van LuminAir dé nieuwe hotspot van de stad. Nabij Amsterdam Centraal Station is LuminAir de plek waar je de drukte van de stad achter je laat en in een andere wereld belandt. Een wereld geïnspireerd door licht en lucht, waar inclusieve exclusiviteit centraal staat. 

LuminAir, ‘The bar above Amsterdam’, staat voor energie, muziek, kunst, kleur en de verschillende luchten boven de creatieve stad. Deze worden weerspiegeld door het innovatieve interieur. Wolkvormige installaties en lichtprojecties veranderen mee met het verstrijken van de dag. Uitgesproken kleuren, pluche designmeubilair en ramen van vloer tot plafond accentueren de sfeer van LuminAir. Samen met het grote dakterras zorgt het interieur ervoor dat je (soms letterlijk) in de wolken belandt.  

King Kongs 

De credits gaan naar interieurdesignbureau King Kongs, dat voor het interieurontwerp tekende. King Kongs is een bureau voor interieurontwerp dat zich voornamelijk richt op hospitalitydesign, maar de gelegenheid niet uit de weg gaat om andere creatieve verzoeken of ongebruikelijke voorstellen aan te pakken. King Kongs omarmt grofweg nieuwe creatieve missies om een verscheidenheid aan knallende eindresultaten na te streven.  

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
bank, tapijt, bijzettafel
Roze bank in kleurrijke woonkamer
Verrassend en lekker  

LuminAir is overdag, ’s avonds en (in het weekend) ’s nachts geopend. Voor een smaakvolle internationale lunch tot hoogstaande bites. Denk aan oesters en sushi, maar ook aan rendang, softshellkrab en karaage (gefrituurde) bloemkool. Zowel de sandwiches, soepen en salades overdag als de bites ’s avonds zijn verrassend en kennen allemaal een LuminAir-twist. Zo creëerde de chef verschillende smaakmakers voor bij de oesters en wordt de sushi vers bereid. En de bitterballen? Die komen met huisgemaakte bietenmosterd en zoetzuur van bietjes. Het menu is uitgebalanceerd, met vegetarische en veganistische opties en gerechten met vlees en vis. En natuurlijk een selectie heerlijke desserts, zoals de zomerse ‘virgin piña colada’: een chocoladekokosnoot gevuld met tropisch fruit en citrus-kokossorbet. Bij LuminAir draait het allemaal om hoogstaande mixologie en bijpassende ‘bar bites’. De bar en keuken werken intensief samen om een complete ervaring te creëren waar cocktails en eten moeiteloos samengaan.  

Eclipse

Op dezelfde verdieping als LuminAir, bevindt zich ook de vip-evenementenruimte Eclipse. Een locatie met hetzelfde spectaculaire uitzicht en dezelfde professionele service. Inclusief een eigen cocktailbar en groot terras op het zuiden. Ideaal voor high-end evenementen, luxe merklanceringen, creatieve pop-ups en luxe feestjes. 

Of je nu de lift instapt voor een gezellige lunch, enerverende avond of privéfeest, LuminAir en Eclipse overtreffen alle verwachtingen. En dat komt niet alleen door het verbluffende uitzicht op de historische binnenstad van Amsterdam! 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

LuminAir | King Kongs