Luxe boetiekhotel op toplocatie

Gwen Hoopman

In het hart van de Amsterdamse Jordaan ontwierp Gwen Hoopman Architectural Design het complete stijlvolle, warme en vrolijke interieur van Adams Suites Hotel en van de naastgelegen Studio Prinsengracht, een prachtige multifunctionele ruimte voor werk en ontspanning. Een nieuwe parel in een van de hipste wijken van het land. Een plek waar je in heerlijke sferen tot rust komt en geniet, en waar je zeker terug gaat komen.  

Bekend met en zeer tevreden over haar werkwijze en stijl klopten de opdrachtgevers aan bij Gwen Hoopman voor de inrichting van het aangekochte pand, dat al eerder een hotelfunctie had. Ze wensten een sereen, vrolijk, comfortabel sfeerbeeld, dat bij zowel de hippe dertiger als bij oudere gasten in de smaak zou vallen. Een luxe boetiekhotel – voorzien van een lift – waar je je welkom voelt en met liefde wilt verblijven.  
Bank, plant
Eettafel,
Houten tafel, houten stoelen
Studio Prinsengracht 

Gwen ontwierp niet alleen het interieur van de lobby/het eetgedeelte en de veertien suites, maar ook van Studio Prinsengracht, een ruimte naast het hotel, die wordt geleid door de vrouw van de eigenaar van het hotel. Hier creëerde ze een sfeervolle vergaderruimte en een studio die zeer geschikt is voor fotoshoots, merklanceringen en private diners. De sfeer en de uitstraling van het interieur sluit aan bij de heerlijke vibe die in het hotel heerst.  

slaapkamer, 2 losse bedden
slaapkamer, zwarte lamp, ingezoemd
stoel, lamp. schilderij
Serene vrolijkheid  

“In de studio en het hotel paste ik zachte kleuren toe, zoals groen, geel en zandtinten, en maakte ik gebruik van rijke en zachte stoffen, ronde vormen en combinaties van texturen. Grafisch behang zorgt in de suites en openbare ruimtes voor een verrassende twist”, aldus Gwen, die door stoffen op verschillende manieren in het hotel toe te passen en door de kleur van de nieuwe vloeren aan te laten sluiten bij de kleur van het hout in het trappenhuis voor eenheid en rust zorgde. “Alle veertien suites hebben een eigen uitstraling en zijn voorzien van andere accessoires – deels afkomstig uit het vorige hotel dat hier was gevestigd – zoals een nachtkastje of een stoel. Maar ze zijn wel duidelijk familie van elkaar. Het resultaat is een serene, vrolijke, comfortabele en luxe setting op een toplocatie.” 

Bar, tafels, barstoelen
Prachtige eyecatchers op maat 

De op maat gemaakte hoofdborden met bijpassende kussens vormen de eyecatchers in de suites. De sfeerbepalende elementen geven de prettige ruimtes allure, stijl en warmte. Met name het vijf meter lange hoofdbord in de familiekamer is van grote schoonheid. Gwen verwerkte onder meer de bronzen verlichting en usb-aansluitingen in het prachtige statement.  

Fotograaf: Flare Department  

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

Gwen Hoopman Architectural Design | Adam Suites Hotel | Porcelanosa | MadeBySarina | Porcelanosa | Head-Boards