Luxe en ontspanning in designtuin

Peter van der Velden

In de designtuin van de gerestylede drive-inwoning combineren luxe, wellness, weelderige beplanting en design op fraaie wijze en vormen de hoogwaardige materialen, de waterpartijen en de gedetailleerde afwerking een luxueus en sfeervol geheel. De aanwezige hoogteverschillen vormden een grote uitdaging en zijn juist benut om er een unieke plek van te maken, waarbij gebruiksgemak en esthetiek maximaal op elkaar zijn afgestemd.  

Tuin
tuin
tuin

Op basis van zijn kennis, kunde en creativiteit ontwerpt Peter van der Velden tuinen die opdrachtgevers als gegoten zitten. Buitenruimtes met een grote belevingswaarde in alle seizoenen, waarin natuur en ontwerp naadloos met elkaar samensmelten. In zijn projecten kan Peter zijn botanische kennis en zijn passie voor beplanting kwijt. Met uitgekiende verhoudingen tussen natuur en vormgeving en een optimale afstemming op levensstijl, architectuur en omgeving. Als een componist die een harmonieuze symfonie realiseert waarin natuur en ontwerp elkaar versterken.   

Zo ook in de getoonde buitenruimte. Vanuit ieder hoekje in de designtuin en zeker ook vanuit de woning weet de buitenruimte te verrassen en te verwarmen. Het zijn de zichtlijnen, de connectie tussen binnen en buiten, het omarmen en benadrukken van de riante hoogteverschillen en de tot op de millimeter kloppende detaillering die voor rust en balans zorgen.  

tuin
tuin
Spannend contrast

Vanuit de zithoek in de woonkamer op de eerste etage hebben de bewoners een fraai uitzicht op de zijtuin, waarin de verhoogde en superstrakke infinityvijver als het ware verrijst uit de grillige beplanting. Een spannend contrast tussen strakke en natuurlijke elementen. Bijzonder is de zichtlijn naar de mooie compositie achter de vijver waar grote potten en symmetrisch geplaatste bronzen sierkolommen elkaar versterken. Ook vanaf het overdekte vlonderterras is een fraai zicht op de zijtuin gecreëerd. Het luxe buitenverblijf is voorzien van een glazen schuifwand, heaters, een maatwerk vuurtafel in de tuinmuur, een buitenkeuken, comfortabel meubilair en een lamellendak. 

Eyecatchers

Het biologisch gezuiverde zwembad met zwemmachine, de waterwall en de jacuzzi zijn eveneens eyecatchers in de tuin. Over de waterwall stroomt het water ruisend naar beneden. Doordat het designelement met mozaïek is bekleed, ontstaat een subtiele rimpeling in het water. Ook de ombouw van de whirlpool en de infinityvijver zijn voorzien van op maat samengesteld mozaïek.  

tuin
tuin
Tegenwicht  

Als tegenwicht van de vele details en designelementen zorgt de weelderige, grillige beplanting voor een natuurlijke verzachting in de tuin. Om rust te creëren, is gekozen voor één bloemkleur: wit. Met de keuze voor meerstammige Pinussen wordt een link gelegd met de situering van de tuin in de duinen. De drie meerstammige, opgeknipte en witbloeiende Rhododendrons doorbreken met hun grilligheid het strakke architectonische lijnenspel in de achtertuin. De overige – met zorg geselecteerde en gevarieerde – beplanting zorgt het hele jaar voor beleving en een fraai sfeerbeeld. De door Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes ontworpen tuin is gerealiseerd door Munter Tuinprojecten.  

 

Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes | Munster Tuinprojecten | Schellevis