Blijvende herinneringen, verbindingen. en verrassingen

Restaurant Odille

Een lunch of diner in fine dining-restaurant Odille in het Brabantse Sint-Oedenrode is een ware beleving. Als vanzelf laat je als gast de teugels vieren, staat de tijd even stil en maak je samen met je gezelschap herinneringen. In het sfeervolle restaurant, dat in maart van dit jaar is geopend, voel je je welkom. Hier ben je gewenst. En is een overheerlijke verrassing nooit ver weg.

Het interieur van het restaurant is door designer Mirthe Janus ontworpen, in samenspraak met gastvrouw Lotte Bloem en chef-kok Casimir Evens. Het ademt sfeer, warmte, rust en comfort. Het heerlijke spel tussen de verlichting en de kunst in de zaak verhoogt de beleving. Dat wat het meest opvalt in het interieur bevindt zich in het hart van het restaurant: de open keuken. Casimir: “Dat geeft transparantie op iedere fase van de voorbereiding en afwerking. Vanaf iedere tafel in het restaurant krijgt de gast een eersterangs zicht op een specifieke sectie van de keuken.” Lotte vervolgt: “De keukenbrigade staat als het ware op een podium te koken en dat zorgt voor extra beleving in het restaurant.”

Dat Odille anders is dan andere restaurants ervaren we als we het menu ontvangen. We zien geen menu dat per gang geheel is uitgeschreven, maar louter een lijst met ingrediënten die voorkomen in de verschillende gerechten die we gaan proeven. Casimir: “De basis van onze keuken is het hier en nu. We nodigen gasten uit voor een totaalervaring met een reeks opeenvolgende gerechten, die worden bepaald door het aanbod van het seizoen. Het aantal gerechten verschilt per seizoen en wordt nooit vooraf prijsgegeven. Geef je als gast over aan het onbekende en laat de denkbeeldige teugels los voor de meest optimale culinaire ervaring. Lotte zorgt uiteraard voor dat perfecte glas wijn voor het moment.” Lotte: “Omdat je als gast niet precies weet wat je gaat eten, hoeveel gerechten je gaat proeven en dus ook niet weet hoe de lunch of het diner gaat verlopen, word je keer op keer verrast en ontstaan steeds weer leuke momenten aan tafel. Ons grote doel is dat in restaurant Odille blijvende herinneringen worden gemaakt.”

Casimir afsluitend: “Iedere creatie uit de keuken begint met een specifiek product van het seizoen. We maken gebruik van lokale ingrediënten uit de tuin, aangevuld met smaken vanuit de wijde wereld.“ De chef-kok werkt graag met biologische kruiden zoals jonge dennen, magnolia en vlierbloesem en met seizoensgroenten zoals artisjok, pompoen en tomaat. “Het zijn smaaksensaties met veel diepgang, balans, eigenheid en kleur.” 

Het restaurant is ontworpen door: Mirthe Janus