Oogstrelende luxe

Interior Studio van Maanen x Ramses Caesar

Het interieur van de woning in Amsterdam Oud-Zuid ademt schoonheid, klasse en rust. Natuurlijke materialen, een perfecte detaillering en luxe en comfort smelten samen tot een oogstrelend totaalplaatje dat de wensen en de dromen van de opdrachtgevers weerspiegelt. Het was de eerste keer dat interieurdesigners Sebastiaan van Maanen en Ramses Caesar samenwerkten, maar daar gaat het zeker niet bij blijven. “Het smaakt naar meer. We vulden elkaar perfect aan”, aldus de eigenaar van Interior Studio van Maanen.

De familie schakelde Sebastiaan van Maanen in voor de verbouwing en de transformatie van het interieur van twee naastgelegen historische stadswoningen. In een van de panden resideren thans de ouders, in het andere de gezinnen van de twee zonen. In de nieuwe situatie zorgt een lift voor verbinding tussen de drie huizen. “Bij mijn projecten werk ik graag met een designer die met stylingobjecten, kleur- en materiaalkeuze en (maatwerk) meubilair mijn ontwerpen samen met mij vervolmaakt. De opdrachtgevers stelden Ramses voor en dat pakte perfect uit.”

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
Roze bank in kleurrijke woonkamer
Spanning, sfeer en balans

De woning die we tonen, is van een van de kinderen en beslaat de twee onderste verdiepingen van het pand, met toegang tot de tuin. Daarin is een veelzijdig buitenverblijf ontworpen dat dienstdoet als kantoor, gastenverblijf of als plek om heerlijk te relaxen. Bij binnenkomst op de bel-etage valt direct het open karakter van de achtergevel op, waardoor de maatwerkkeuken baadt in het natuurlijke licht en binnen en buiten samensmelten. Het duo koos voor rijke en natuurlijke materialen zoals hout en marmer en combineerde die met een sfeerverhogende lamp, elegante stoelen en een hoog detailniveau. De afgeronde hoek van het blad, de houten latjes bij de bar en het spel tussen symmetrie en asymmetrie verhogen de spanning in de leefruimte. Aan de straatzijde creëerden Sebastiaan en Ramses in de living een intieme setting met zachte materialen en comfortabel meubilair. De vintagelamp en de haardpartij geven de ruimte een klassieke touch, waardoor een prettige balans ontstaat tussen het verleden en het heden.

Luxe hotelsuite

Een verdieping lager ontwierp het duo onder meer het privédomein van de bewoners, dat de uitstraling heeft van een luxe hotelsuite. De slaap- en badkamer en de dressing staan met elkaar in verbinding en een schuifdeur zorgt desgewenst voor de nodige privacy. Net als in de bovengelegen leefruimtes zijn het de rijke materialen en het maatwerkmeubilair die voor een onovertroffen sfeerbeeld zorgen, waarbij de met zijde beklede panelen van de kast het meest in het oog springen.

 Fotografie: Flare Department – Mart Goossens

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Interior Studio van Maanen | Ramses Caesar | Tom van Gijzel Interieurs B.V. | Gaggenau