‘Op slag verliefd op deze stijlvolle krachtpatser’

Eveline Wu omarmt de Rolls Royce Cullinan

Er hangt een gezonde spanning in de lucht, waarbij je zo’n kriebel in de buik krijgt zoals wanneer je op iets belangrijks wacht. Ze ziet er schitterend uit in haar gouden jurk. Een outfit die past bij een belangrijke afspraak. Eveline Wu, eigenaresse (en kok) van inmiddels tien Chinese restaurants, heeft inderdaad een afspraak … met de Rolls Royce Cullinan Black Badge. Het decor: restaurant You Ning, het laatste in de lijn met restaurants waarmee Eveline Nederland verovert. Het geluid van de V12 in de Cullinan weerkaatst tussen de oude industriële muren op het Eindhovense Strijp-S, waar You Ning gevestigd is. Bij de eerste aanblik van de chique kolos zegt Eveline: “Ik ben op slag verliefd op deze stijlvolle krachtpatser.”

‘Diamonds are a girl’s best friend’

Dat zong Marilyn Monroe ooit … en van de Arctic White Cullinan kun je dat zéker zeggen. Toen Rolls Royce besloot om een SUV aan de lijn met exclusieve automobielen toe te voegen, won de naam ‘Cullinan’ het van de rest. De Cullinan is de grootste diamant ter wereld. Eveline bewondert de Engelse reus en benadrukt nogmaals dat ze meteen verliefd is op deze auto. “Ik heb dan ook iets met grote auto’s. Zelf rijd ik momenteel een grote Jeep, maar ik heb diverse SUV’s gehad. Als ik mag kiezen, dan ga ik altijd voor groot en deze Rolls is niet alleen groot, maar ook nog eens krachtig en stijlvol van uiterlijk. Ja, hier val ik voor. Sterker nog, ik durf te beweren dat ik dit de mooiste auto vind die ik ooit heb gezien.”

Paarse Lamborghini Urus met Patrick Russ
Paarse Lamborghini Urus met Patrick Russ
Paarse Lamborghini Urus met Patrick Russ
Verfijning in XXL-formaat

De buitenkant van de Rolls Royce Cullinan is zeer stijlvol, niet in de laatste plaats door het Black Badge-pakket, met zwarte velgen van 22 inch en een rvs-pakket in zwart. Een mooi contrast met de Arctic White-lak. Over het interieur zegt Eveline: “Daar zit enorm veel verfijning. Je ziet dat er werkelijk aan alles is gedacht, de aandacht waarmee alles is ontworpen en uitgevoerd voel je gewoon. Alle bedieningselementen zijn gericht op de gebruiker. Het materiaal dat is gebruikt, is 100% premium. Wit en zwart leder wisselen elkaar af, echt top. Alle knoppen zitten op de juiste plek. Mijn favoriete knop? Dat was de knop waarmee je automatisch het portier kunt laten sluiten. Met mijn 1.60 meter lengte ben ik maar van bescheiden formaat, in vergelijking met deze auto. Hoe fijn is het dan dat je geen acrobatische toeren hoeft uit te halen en half uit de auto moet hangen om het portier dicht te doen. Gewoon op de knop drukken en genieten hoe de deur zichzelf gracieus sluit. Ik houd van dat soort weldoordachte opties.”

Paarse Lamborghini Urus met Patrick Russ
Puur rijgenot

Met 2.690 kg aan gewicht, een lengte van vijf meter en een breedte van twee meter zou je denken dat de Rolls zich wat zwaarder laat rijden, ondanks de 591 paardenkrachten onder de klep. Niets is echter minder waar, concludeert Eveline. “De Cullinan rijdt vooral soepel en comfortabel. Je merkt niet hoe hard je rijdt, dat is wel even uitkijken. Met deze auto heb je het gevoel alles volledig onder controle te hebben. Deze auto is gewoon voor mij gemaakt, de combinatie van formaat, uitstraling en de power onder de klep … heerlijk. Dat is puur rijgenot. Een extra duim omhoog ook voor de parkeerhulp: je kunt op beeld rondom de auto kijken.”

Next level experience

“Deze auto is voor mij een ‘next level experience’ en dat is nou precies wat ik met restaurant You Ning ook wil bereiken”, legt Eveline uit. “Er moet sprake zijn van een wow-effect bij een eerste aanblik. Of dat nu bij de eerste indruk van deze Rolls Royce is, of de verrassing die je ervaart bij het instappen. Bij You Ning geldt hetzelfde. De buitenkant maakt dat je binnen wilt kijken, daar wordt de verrassing nog groter en het hoogtepunt is de wow-factor van het eten. Als je dat voor de eerste keer proeft, dan moet je denken: dít is wat ik wil. Precies die gedachte heb ik nu bij deze Rolls Royce Cullinan.”

Paarse Lamborghini Urus met Patrick Russ

Tekst: Jan Mol – Draekensteijn Media

Fotografie: Patrick Meis

Specificaties van de Rolls Royce Cullinan

Exterieur: Arctic White

Interieur: Black, Grace White

 

 

Vanafprijs: € 392,600

 

  • Topsnelheid: 250 km/h
  • 0-100 km/h: 5,2 seconde
  • Motor/cilinders/waarde: V/12/48
  • Lengte van het voertuig: 5341 mm

 

  • Park Assistant
  • Night Vision
  • Shooting Star Headliner
  • Rear Privacy Glass