Overtroffen verwachtingen

Dexter Interieur

Uitnodigend en luxe. Exclusief en warm. Een perfecte samensmelting van esthetiek en gebruiksgemak. Het kloppende hart van de flink gerenoveerde woning. In de royale leefkeuken genieten de bewoners optimaal van het comfort, de connectie met de tuin en het oogstrelende maatwerkdesign. Een plek om het leven te vieren.  

Na een flinke renovatie – BNLA architecten tekende voor het ontwerp – schakelden de bewoners Dexter Interieur in om een uniek luxe en warm interieur te realiseren, waarbij het gezin droomde van een leefkeuken waarin het samen vaak kan vertoeven. De grote kracht van Dexter Interieur is dat het bedrijf niet alleen woondromen ontwerpt, maar ze vervolgens ook met passie, materialenkennis en aandacht realiseert. De korte lijnen binnen het bedrijf bevorderen de snelheid van het proces en dat zie je terug in de schoonheid van het eindresultaat.  

Prettige woonbeleving  

Oprichter en eigenaar Benjamin Berkhout: “Het is de taak van een ontwerper om een weldoordacht en toegesneden interieurontwerp aan zijn klanten te presenteren. Ik wil mijn klanten vele jaren een prettige woonbeleving geven. Doordat ik ruim een decennium in de productie en montage heb gewerkt, ken ik de eigenschappen van tal van hout- en steensoorten. Tijdens de ontwerpfase bespreek ik met klanten de eigenschappen van voorgestelde materialen. Denk hierbij aan duurzaamheid, krasgevoeligheid, vlekbestendigheid en bijvoorbeeld akoestiek. In de ontwerpstudio maak ik samen met de klanten de keuze welke eigenschappen voor hen doorslaggevend zijn.” 

Geslaagd huwelijk  

In de luxe leefkeuken bepalen zowel het stijlvolle marmer van het eiland en bij de haardpartij alsook het notenhout van de achterwand, de servieskast en de robuuste tafel het sfeerbeeld. Doordat de vloer van binnen naar buiten doorloopt, wordt de connectie met de tuin vergroot, iets waar de grote schuifpuien ook voor zorgen. In de keuken is zicht- en voelbaar dat over ieder detail is nagedacht en dat perfectie wordt overstegen. Het bijzondere resultaat van een geslaagd huwelijk tussen creativiteit en vakmanschap. Een leuk detail zijn de ronde lampen boven de eettafel die een link leggen met de ronde dakramen.  

Verrassende combinaties  

Het kantoor is functioneel gescheiden van de keuken door een van de zwarte deuren die we in de woning zien. Als tegenhanger van deze industriële look zijn diverse houten interieurelementen ontworpen die voor een warme uitstraling in het totaalbeeld zorgen. Ook is in het kantoor, de living en de gang gekozen voor een houten vloer. Net als in de leefkeuken straalt de rest van het interieur schoonheid en klasse uit. “In onze ontwerpen is esthetiek de hoofdzaak. Interieurs dienen te allen tijde elegant en in balans te zijn”, aldus Benjamin. “Waarbij we verrassende combinaties op het gebied van materialen, texturen en kleuren maken.” 

 Fotografie: Mark Koolen Luxury Photography

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

 Dexter InterieurBNLA architecten