Overtroffen woondromen

SJ Interior

In het levendige centrum van Amsterdam creëerde designer Samira Jaafar een stijlvol, luxe en warm rustpunt voor haar opdrachtgevers. De eigenaresse van SJ Styling & Interieur koos voor rijke en natuurlijke materialen en ronde vormen. Ook voorzag ze de luxe stadswoning van een open karakter. Het resultaat is een woning met de uitstraling van een luxe hotelsuite, waarin de bewoners zich volledig thuis voelen. “Het is nóg mooier geworden dan in onze dromen”, aldus de gelukkige vrouw des huizes. 

Wanneer Samira het hoofdstedelijke pand voor de eerste keer bezoekt, treft ze een woning aan met veel kleine kamertjes en een onlogische indeling. Muren en wanden worden gesloopt, waardoor een grote open ruimte ontstaat voor de invulling van een grote wens van de bewoners: een royale leefkeuken die samensmelt met een rijk ingerichte living. Dit levendige hart van de luxe stadswoning bereiken we via de exclusieve stalen deuren in de entreeruimte. Aan de straatzijde ontwierp Samira een designkeuken, die warmte, luxe en stijl ademt. Ze paste onder meer met de hand geslagen messing en een blad van onyx toe in het maatwerkobject en voorzag de ruimte van extra sfeer door stijlvolle verlichting – uitgevoerd in hetzelfde onyx als het keukenblad – en luxe behang op het plafond toe te passen. De ronde vorm bij het bargedeelte van het eiland verhoogt de exclusieve uitstraling.  

woonkamer, tv, grote beige bank met groene kussens
bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
Het ultieme vakantiegevoel  

Vanachter het eiland kijken de bewoners uit over de prachtige living, waar de royale banken, de warme accessoires, het travertin op de haardpartij en de sfeerverhogende verlichting voor een uitnodigende setting zorgen. De getoogde doorgang richting het thuiskantoor en de eveneens getoogde – en te openen – puien richting de tuin zorgen hierbij voor een heerlijke vibe. De besloten tuin ademt de sfeer van een patio in een luxe hotel in het buitenland. Het ultieme vakantiegevoel in het hartje van Amsterdam. Bij slechter weer zorgt het scherm voor extra beschutting en geborgenheid, bij zonnig weer wordt het scherm volledig ingeklapt en genieten de bewoners in alle privacy van de heerlijke zonnestralen. 

Stijlvolle perfectie  

De trap naar boven leidt naar de privévertrekken van het gezin. De suite van de opdrachtgevers springt het meest in het oog. Het op maat ontworpen vertrek combineert slapen, baden en kleden op fabelachtige wijze en ademt ultieme luxe. Samira paste exclusief marmer, sfeerverhogend behang, rijke stoffen, prachtig hout en uniek maatwerk toe om het hoogst haalbare resultaat te bereiken: stijlvolle perfectie.  

Fotografie: Alexandre Verrier

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

SJ Styling & Interieur | Velius Staircases&interiors | Vomaro B.V. | Maretti Lighting