Perfecte samensmelting van oud en nieuw

KAP + BERK

De opdrachtgevers hebben al sinds hun jeugd een warme band met de karakteristieke boerderij in het hart van het dorp. Toen de kans zich voortdeed om het pand uit 1865 te kopen, twijfelden ze dan ook geen seconde. Ook niet toen ze zagen dat het interieur van het historische huis op zijn zachtst gezegd vervallen en gedateerd was. Het ingeschakelde interieurarchitectenbureau KAP+BERK zag ook potentie en ontwierp een stijlvol, tijdloos en warm interieur, waarin de historie van het pand voelbaar is en waarin de bewoners volledig op hun plek zijn. Iedere dag weer.  

De karakteristieke woning werd verrijkt met een royale en moderne uitbouw, die voor een fraai contrast zorgt met het exterieur van de bestaande boerderij en aan de straatzijde een gesloten karakter heeft. Aan de tuinzijde zijn grote raampartijen toegepast, waardoor een heerlijke connectie met de buitenruimte is ontstaan. “Iedere dag genieten we weer van het uitzicht op onze prachtige tuin. Van het zitje bij het grote raam en de grote eettafel wordt dan ook optimaal gebruikgemaakt”, aldus de vrouw des huizes.  

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
Warm en zacht  

Aan de binnenzijde zorgen het open karakter, de prettige routing en het gebruik van natuurlijke materialen en zachte tinten voor een stijlvol en warm totaalplaatje. De houten spanten leggen een link met de historie van de boerderij en zorgen voor extra beleving in het interieur. In de stijlvolle living is gekozen voor comfortabel meubilair en fraaie accessoires, zodat het gezin er in alle geborgenheid televisie – de tv is verwerkt in een sfeerverhogende maatwerkkast – kan kijken. Het uitzicht op de tuin vormt hier een gewenst extraatje.  

Prettig contrast  

De op maat ontworpen leefkeuken vormt het kloppende hart van het prettige gezinshuis. Het donkere eikenhout van de achterwand contrasteert op stijlvolle wijze met het lichte eiland en de witte wanden. De houten spanten maken deel uit van de keuken en geven het ontwerp extra cachet. De barstoelen en de royale eettafel maken van de zonovergoten ruimte het perfecte decor voor heerlijke avonden met familie en vrienden. In het verlengde van het kookeiland ontwierp KAP+BERK nog een comfortabele chillruimte, waarin tevens een werkplek aan het raam is gecreëerd. Ook de eerste verdieping straalt warmte, luxe en comfort uit en sluit perfect aan bij de wensen en de leefwijze van de opdrachtgevers, die zeer te spreken zijn over de samenwerking met KAP+BERK én het eindresultaat. “Mijntje en Marjolein stonden open voor onze wensen en invullingen, maar kwamen zelf ook met goede ideeën waar we zelf nooit op waren gekomen en die nu echt een toevoeging blijken te zijn. Het is echt een prachtig huis geworden, waarin we ons prettig voelen en waarin we heerlijk tot rust komen.”

Fotografie: Denise Zwijnen 

Styling: Cora Heesakkers – Studio Wabi

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

KAP+BERKUw Tuin.nl, hoveniers