Persoonlijk, warm en kleurrijk familiehuis

Atelier ND Interior

“Elke dag wanneer we onze ogen openen, zijn we gelukkig als we ons interieur zien. Het is een genot om hier te wonen. Het huis klopt tot in het kleinste detail”, aldus de vrouw des huizes. “Geheel naar onze wens is het een smaakvol familiehuis geworden, waarin geleefd mag worden.” Atelier ND Interior tekende voor het interieurontwerp van de hoofdstedelijke villa en bracht een ziel en balans terug in het historische pand.  

Het in 1921 gebouwde pand diende de laatste jaren als kantoorruimte, waarin systeemplafonds en een onpersoonlijke inrichting het sfeerbeeld bepaalden. Aan Nicole Dohmen van Atelier ND Interior de vraag om met kleur, texturen, natuurlijke materialen en het creëren van fijne plekjes warmte, gezelligheid en een kloppend hart aan het pand toe te voegen. Een Feng Shui-sessie werd gehouden om de juiste energie in de stadsvilla te realiseren.

Omarming  

“De balans in een kamer moet kloppen. Je hebt zin om in die kamer te zijn en te blijven”, aldus Nicole Dohmen, samen met projectmanager Andrea van Well aan het hoofd van Atelier ND Interior. Lopend door de royale stadsvilla ervaren we wat ze bedoelt. Vanaf de eerste seconde dat je het pand betreedt, word je omarmd door warmte en sfeer, waarbij kleuren, texturen en oogstrelend maatwerk voor verrassing zorgen.  

 

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
bank, tapijt, bijzettafel
Roze bank in kleurrijke woonkamer
 Kunstwerk  

De eerste eyecatcher van de heerlijke woning zien we in de entreehal: op de vloer paste Atelier ND Interior kleurrijk marmer in visgraatpatroon toe. Een kunstwerk dat je in vervoering brengt. Tussen de rijk en warm ingerichte living en de leefkeuken ontwierp Nicole sierlijke halfronde glazen deuren. “Ze scheiden de ruimtes van elkaar en geven een gevoel van geborgenheid. Het glas zorgt dat het natuurlijke licht vrij spel heeft”, geeft Nicole aan. 

Favoriete plekje 

In de maatwerkkeuken zorgen het rijke marmer, de kunst en de verlichting, de bijzondere gordijnen en de connectie met de stadstuin voor een verbluffend mooi sfeerbeeld. Een ruimte, waarin de opdrachtgevers in heerlijke sferen kunnen genieten en het leven vieren. In de keuken vinden we bij de openslaande deuren naar het terras het favoriete plekje van de vrouw des huizes. Op de fauteuil bij de ronde maatwerkhaard komt ze volledig tot rust en overziet ze haar prachtige interieur. In de aangrenzende eetkamer vormt de rode maatwerkbank de absolute blikvanger en ook hier valt het natuurlijke licht op fraaie wijze de woning binnen.  

bank, tafel, stoelen
Trap in hal met kleurrijke tegels
marmer keuken, haard, houten vloer, plant
Ronde haard met zitje
keuken, houten vloer en stoelen, marmer steen
Rustruimte  

Via het welhaast museale trappenhuis bereiken we de verdiepingen met de privévertrekken. Om deze ruimtes extra sfeer te geven, koos Nicole voor comfortabele vloerbedekking en warme tinten. Zoals bijvoorbeeld in de riante walk-in-closet, waar de diepgroene kasten fraai combineren met de kleurrijke maatwerkbankjes. Zeer bijzonder is de rustruimte in het verlengde van de slaapkamer. De tweede favoriet van de vrouw des huizes. Hier zorgt de riante maatwerkbank in combinatie met de kleurrijke afwerking van de haardpartij voor een heerlijke setting.  

badkamer, rood, marmer bad, houten vloer, spiegel
rode bank, haard, schoenen, bijzettafel
bed, groen en geel, slaapkamer

 Fotografie: Willemijn en Thijs de Leeuw – Studio Space Aesthetics 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Atelier ND Interior | Designed By David | SolidNature HQ