Persoonlijke droomkeuken als kloppend hart van het gezinsleven

123DV Moderne Villa’s

De unieke, stijlvolle keuken vormt dé grote eyecatcher in het gerenoveerde loft aan een charmante haven. Het dagelijkse leven van de opdrachtgever en zijn twee kinderen speelt zich voornamelijk af aan het maar liefst tien meter lange eiland, dat bestaat uit een kookeiland en de eettafel. Uiteraard wordt er gekookt en gegeten, maar ook wordt er huiswerk gemaakt aan het maatwerkobject en kijken ze er televisie. Het scherm is immers verwerkt in een kopse kant van het eiland, waar tevens comfortabel meubilair is geplaatst.  

trap
keuken

Bij binnenkomst in het loft, dat onderdeel is van een voormalig pakhuis, maak je direct kennis met de maatwerkkeuken, die een voor de bewoners persoonlijke lading heeft. Zo zien we handafdrukken van de kinderen in het betonnen blad, dat door de immense omvang in de woning is gestort, en komt de steen die de overgang tussen het kook- en eetgedeelte accentueert uit de tuin van de ouders van de opdrachtgever. Dat het eiland écht deel uitmaakt van het dagelijkse leven, ervoer architect Liong Lie toen hij na de oplevering nog een bezoek aan de woning bracht. De eigenaar van 123 DV: “De dochter des huizes zat in kleermakerszit op het meubel, terwijl de opdrachtgever aan het koken was. Een lieflijk beeld van een geanimeerd gesprek. Ook de maatwerktrap, die naar de drie slaapvertrekken en de badkamer leidt, wordt vaker als relaxte zitplek gebruikt. Tegen de wand achter de trap ontwierpen we een vakkenkast, waar persoonlijke herinneringen en boeken een plek hebben gevonden.” 

keuken
handafdruk
trap
Hoogwaardig totaalbeeld  

In de op maat ontworpen achterwand, gemaakt van eikenhout, creëerde 123DV de benodigde kastruimte, is de apparatuur verwerkt én vinden we het toilet, dat zich achter een ‘onzichtbare’ deur bevindt. Het eetgedeelte is op een podium van twintig centimeter geplaatst, zodat de bewoners tijdens het eten zicht hebben op de haven en de omgeving. Boven vinden we zoals gezegd de privéruimtes van de bewoners. Ook hier creëerde 123DV een hoogwaardig totaalbeeld, dat perfect aansluit bij de wensen en dromen van de bewoners. Zo is het mogelijk gemaakt dat de opdrachtgever ook vanuit de badkamer zicht heeft op de haven.  

houten balken
badkamer

Fotografie: Wesley Bergen

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

123DV Moderne Villa’s | Quooker