Rust, sereniteit en luxe

Laura Calleeuw

Het door interieurarchitect Laura Calleeuw ontworpen interieur van de nieuwbouwvilla omarmt je vanaf de eerste kennismaking. Zachte tinten, natuurlijke materialen, een perfecte afwerking en detaillering en een heerlijke connectie met de natuurrijke omgeving zorgen samen voor een comfortabele sereniteit. Geborgen luxe die een spiegel is van de ziel van de bewoners, die aangaven dat ze zich al direct na de oplevering zeer thuis voelden in de woning.  

Het zijn het creatieve ontwerp en de maatwerkcreaties van Laura, de persoonlijke wensen en dromen van de bewoners en de liefde voor perfectie van de ambachtslieden, die dit interieur zo bijzonder maken. Het vele hout en marmer werd samen met de opdrachtgevers gezocht bij vakspecialisten en werd waar nodig speciaal voor de klant gefinetuned, om zo tot het gedroomde resultaat te komen. De bijzondere schildertechnieken laten de prachtige materialen nog beter tot hun recht komen en stralen als echte eyecatchers, zoals het oogstrelende marmeren wastafeltje in de entreeruimte van de woning.  

Complementair  

Als gepassioneerd interieurarchitect vertrekt Laura Calleeuw steeds vanuit een architecturaal lijnenspel. Dit creëert perspectieven, verhoudingen, onderlinge relaties, ruimtelijkheid en de nodige rust binnen de architectuur. Het interieur versterkt overal het exterieur, waardoor deze complementair werken. Zo ook bij deze prachtige woning, die is ontworpen door architecten Peter Bovijn en Sophie Watelle.  

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
marmer keuken, haard, houten vloer, plant
Ronde haard met zitje
keuken, houten vloer en stoelen, marmer steen
Ingetogen luxe  

In de living plaatste Laura een royale bank, een sfeerverhogende haardpartij, stijlvolle accessoires en een maatwerkmeubel bij de televisie. De vloer vormt daarbij een stijlvolle basis. De connectie met de tuin alsmede de omgeving én de keuken verhogen de prettige vibe die er heerst. De zichtlijn naar de keuken is mogelijk gemaakt doordat Laura tussen de twee ruimtes een dubbele stalen deur ontwierp. In de keuken combineren het prachtige groene marmer en het notelaarhout op sublieme wijze en geven de ruimte een ingetogen luxe uitstraling. Een prachtig voorbeeld waartoe creatief maatwerk en vakmanschap kan leiden.  

badkamer, rood, marmer bad, houten vloer, spiegel
rode bank, haard, schoenen, bijzettafel
Prachtige combinatie  

Het hoge niveau van het interieur en de afwerking zien we ook terug in de privévertrekken van de opdrachtgevers. Zo zorgt – net als in de keuken – de combinatie van stijlvol marmer met het warme hout in de badkamer voor een oogstrelend beeld, dat wordt verstrekt door het vrijstaande bad, de prachtige spiegels en de luxe kranen. Het binnenvallende zonlicht vormt de kers op de taart.  

 

 Fotografie: Bert Demasure

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Laura Calleeuw Interior Design | Meubelen Devriese | Sierschouwen Bouvry