Serene schoonheid

Nena van Gemert Interieurarchitectuur

Het door interieurarchitect Nena van Gemert ontworpen interieur van de nieuwbouwwoning ademt tijdloze klasse en stijl. Een warme omarming zodra je het huis betreedt. Een uniek totaalbeeld, waarin een hoog detail- en afwerkingsniveau, rijke materialen en hoogwaardig maatwerk elkaar versterken.  Een perfecte weerspiegeling van de ziel van de opdrachtgevers.

Heldere belijningen die voortkomen uit de ruimte, de woning en de omgeving staan centraal in Nena’s ontwerpen. Bepalend voor een optimale indeling is de manier waarop je je door een ruimte beweegt, hoe het licht binnenvalt, wat de zichtlijnen zijn en waar rust of rumoer is. Met deze plattegrond, in combinatie met natuurlijke materialen, grote gebaren, eyecatchers en een stukje persoonlijkheid van de opdrachtgevers zelf, komt Nena tot interieurs die direct goed voelen. Die de bewoners het gevoel van thuis geven. 

Verrassende eyecatchers  

“Met mijn interieurs wil ik de mensen die de woning betreden zich meteen op hun gemak laten voelen, hen instinctief de routing door het huis laten vinden en hen verrassen met eyecatchers die als vanzelfsprekend voelen”, aldus Nena, die ook meedacht bij de totstandkoming van de uitstraling van het exterieur. Zo adviseerde ze de sfeervolle steen, het warme hout en de kleur van de kozijnen.  

Sfeerverhogend behang  

De lange zichtlijn via het bronskleurige glas tussen de entree en de keuken richting de tuin zorgt direct al voor een prettige touch. Dankzij de grote raampartijen in de leefkeuken – in het verlengde van het eiland is een ovalen eettafel gepositioneerd – is de connectie met de tuin optimaal en verwarmt het natuurlijke licht de ruimte. De taatsdeur naast de achterwand in de keuken leidt naar het privédomein van de bewoners. In de rijk ingerichte living valt het sfeerverhogende behang het meest in het oog. Nena combineerde de zijden wandafwerking – de patronen zijn er met de hand op geborduurd – met een warm tapijt en een royale, comfortabele bank. En ook in de living zorgt de lichtinval voor extra sfeer en beleving.  

Van grote schoonheid  

De stijl en kwaliteit van de uitstraling van het genoemde privédomein sluit aan bij het hoge niveau van de rest van de woning. Zo is de wand achter het bed van grote schoonheid en ademt de kastenwand aan weerszijden van de gang richting de badkamer klasse en maatwerkperfectie. Het natuurstenen blad op de nachtkastjes naast het bed zien we ook terug op het kookeiland, wat eenheid in het interieur brengt. De grote eyecatcher in de badkamer is het op maat verzorgde mozaïek, dat de ruimte extra cachet geeft.

Fotografie: Peter Baas 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Nena van Gemert Interieurarchitectuur