Sfeer- en stijlvol maatwerkinterieur

Studio Zuyd 

In het centrum van Utrecht genieten de bewoners van hun flink vergrote hoekwoning, van het stijlvolle maatwerkinterieur en van het uitzicht over het aangrenzende park. Het warme totaalplaatje is ontworpen door Studio Zuyd en past de bewoners als een warme jas. Een plek waar ze werken, genieten en het leven vieren. Een prettig thuis. Voor nu en voor later. 

Met hulp van Studio Spijkerkoppen werd de bestaande woning aan de achterzijde flink vergroot en kreeg het huis een dakopbouw. In het nieuwe leefgedeelte op de begane grond ontwierp interieurarchitect Nathalie Swinkels de maatwerkkeuken en het eetgedeelte. De connectie met de tuin – de harmonicapui is in zijn geheel te openen – vergroot de beleving in de ruimte en geeft haar een licht karakter. In de keuken paste de eigenaresse van Studio Zuyd sfeervol plaatmateriaal toe en koos ze voor een blad van Neolith. Het op maat ontworpen eetbankje zorgt voor comfort en samen met de stijlvolle wandpanelen voor een elegante toets. In het verlengde van het eetbankje realiseerde Nathalie een prachtige werkplek. 

keuken, kraan
Geborgenheid  

Een sfeerbepalend en -verhogend maatwerkelement op de begane grond is de haardpartij tussen de keuken en de rest van het leefgedeelte. De doorkijkhaard fungeert als roomdivider en zorgt tevens voor extra warmte bij het comfortabele zitje. Ook de dubbele stalen deur in bronskleur voorziet de begane grond van een geborgen karakter. Via de deuren bereiken we de sfeervolle living, waarin de bewoners in alle rust en comfort genieten van gezellige televisieavonden. Het donkere plaatmateriaal bij het televisiemeubel zien we ook terug in de keuken, waardoor eenheid in de woning ontstaat.  

keuken van verder af
haard, wit, keukentafel
Hotelchic  

Een verdieping hoger is de badkamer de eyecatcher. Warmte, luxe en comfort smelten stijlvol samen in de ruimte, waarin Nathalie beton ciré, bronzen kranen en sfeerverhogend maatwerk toepaste. Een oogstrelende ruimte om volledig tot rust te komen. Hotelchic in Utrecht. “Wij werken op basis van een totaalconcept en begeleiden onze opdrachtgevers stap voor stap vanaf de schets tot en met de uitvoering. Zo stappen ze uiteindelijk in een perfect afgestemde woonruimte waarin ze heerlijk tot rust komen”, aldus Nathalie. “Studio Zuyd staat voor kwaliteit, aandacht en detail. Belangrijke onderdelen zoals een strak lijnenspel, verlichting, materiaal en architectuur staan centraal binnen de ontwerpen.” 

bureautafel,
eettafel, stoelen, zwarte tafel
eettafel, zachte stoelen

Fotografie: Denise Zwijnen  

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Studio Zuyd | Capaz Interieurbouw | Hotbath | Porcelanosa |