Speelse, spannende en verfijnde luxe

Linda Pol Interieurarchitect

Een wandeling door het maatwerkinterieur van Linda Pol is als een ontdekkingstocht vol verrassingen. Een aaneenschakeling van wow-momenten. Het interieur van iedere ruimte op de begane grond en de eerste verdieping omarmt en verwarmt je en zorgt voor een gevoel van ultieme luxe. Voor geborgenheid en bewondering. “Maar het echte cadeautje van de woning vind je in het souterrain”, geeft Linda aan. En daar is geen woord van gelogen, want daar feesten, sporten en relaxen de bewoners in unieke en luxe sferen. Ontwerpperfectie die je raakt en niet meer loslaat.  

De rietgedekte nieuwbouwvilla is aan drie zijden omgeven door een heidegebied, waardoor de bewoners een prachtig zicht hebben op de steeds veranderende natuur en passerende dieren. De kleurstelling van de omgeving zie je terug in het maatwerkontwerp van Linda Pol. Op de begane grond ontwierp de creatieve interieurarchitect onder meer een royaal thuiskantoor – voorzien van een kunstwerk van Mart Visser –, een rijk ingerichte living en de uitnodigende keuken. Sfeervolle ruimtes, die allemaal zijn voorzien van een fraaie visgraatvloer en maatwerkmeubilair van natuurlijke materialen. Zo creëerde Linda in de living, de keuken en het kantoor oogstrelende maatwerkkasten van donker eiken en koos ze in de keuken voor een imponerend geaderd natuursteen voor het werkblad en de achterwand in de nis, en voor een bronzen eettafel. De roomdivider tussen de keuken en de living, waarin we een kunstwerk van John Breed zien, is voorzien van een sfeerverhogende doorkijkhaard. Aan de zijde van keuken ontwierp Linda twee met panoramadeuren af te sluiten nissen: een koffienis en een nis waar in de avonduren wijn en andere dranken kunnen worden ingeschonken.  

Luxe privédomein 

Op de eerste verdieping koos Linda voor een lichtere kleurstelling dan op de begane grond. Zo zien we beige- en bronstinten en parelmoerachtig stucwerk op de wanden. De grootste blikvangers in het stijlvolle privédomein van de bewoners zijn het vrijstaande bed met het oogstrelende op maat ontworpen hoofdbord, de sfeerverhogende lamp boven het bed, waarvan we delen terugzien boven het vrijstaande bad, en de kleedruimte, waarin de heer en vrouw des huizes ieder een eigen deel hebben. Ook ontwierp Linda in de badkamer voor hem en haar een eigen wastafel.  

Optimaal genieten 

En dan moeten we de meest indrukwekkende verdieping nog bezoeken: het souterrain. Een verdieping die volledig in het teken staat van optimaal genieten en ontspannen. Daar koos Linda voor rijk natuursteen, luxe behang en stoffen, leer en warme kleurtinten als cognac, brons en donkergroen. De verdieping is voorzien van een bar, een thuisbioscoop, een gym en een rijk geoutilleerd wellnessgedeelte. Een eyecatcher benoemen is welhaast onmogelijk, maar het met ledpanelen verlichte onyx op de wanden verdient zeker de aandacht. Ook de wand- en plafondafwerkingen springen in het oog. Dit is ultieme luxe. 

Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Linda Pol Interieurarchitect