Ster in de keuken
Restaurant Da Vinci
In sterrenrestaurant Da Vinci wordt elk gerecht op weergaloos mooi servies gepresenteerd, waardoor zowel de mond als het oog worden gestreeld. Ook in de warme inrichting van het restaurant is de hand van chef-kok Margo Reuten – de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster – te zien. Kunst, flonkerend kristal en orchideeën verraden niet alleen een ‘female touch’, maar ook de liefde voor klasse en kwaliteit.
Het stijlvol vormgegeven en prachtig aan de binnenhaven van Maasbracht gelegen pand van Da Vinci straalt warmte, luxe en gastvrijheid uit, wat bij binnenkomst alleen maar wordt versterkt door de gastvrije ontvangst, de sfeer en de inrichting. De designmeubelen van topmerken, de fonkelende verlichting, stijlvolle accessoires en planten en de aansprekende kunstwerken zorgen voor een prachtig totaalplaatje.
Met een verfijnde Franse keuken en zoveel mogelijk gebruikmakend van Limburgse producten behaalde Da Vinci in 1999 een Michelinster. Deze waardering prijkt sindsdien onafgebroken aan de gevel. Tussen 2009 en 2017 werd de keuken van Da Vinci met twee Michelinsterren gewaardeerd. Ook in andere toonaangevende restaurantgidsen als Gault&Millau en Lekker is Da Vinci steevast in de hogere regionen te vinden. Een van Margo’s specialiteiten zijn Limburgse asperges, die ze graag combineert met zalm, tarbot, langoustines of met Limburgs lamsvlees. Gasten komen er in het voorjaar van heinde en verre voor naar Maasbracht.
Naast het eten zijn de wijnkaart van sommelier Petro Kools, levenspartner van Margo, en de persoonlijke aandacht redenen waarom gasten uit binnen- en buitenland Da Vinci weten te vinden. SVH Meestergastheer Petro Kools en zijn brigade leggen u immers gastvrij en met veel persoonlijke aandacht in de culinaire watten. Wijnliefhebbers kunnen bij Da Vinci hun hart ophalen. Petro’s Vinoteca bevat een bijzondere selectie van meer dan 1200 kwaliteitswijnen van over de hele wereld, waaronder een groot aantal Limburgse wijnen.
“Een bezoek aan Da Vinci moet een cadeautje voor de gasten zijn. Een onvergetelijke ervaring van begin tot einde. Daar doen we als team alles aan. Elke dag weer”, aldus de ladychef die door onder meer Gault&Millau en Relais & Châteaux werd bekroond met titels als Chef van het jaar, Grand Chef en Woman of the Year.