Stijlvol huwelijk tussen het rijke verleden, het nu en de toekomst

Stock Dutch Design 

In een monumentaal pand in Rotterdam ontwierp Stock Dutch Design een warm, stijlvol en luxe interieur, waarin een eigentijdse twist de elementen uit het rijke verleden versterkt. Het huis ademt liefde en karakter. Het biedt een geborgen en rijke woonomgeving waar nieuwe herinneringen worden gemaakt. Een prachtig thuis dat straalt.  

Samen met een creatief team van medewerkers creëren oprichters Leonie Hendrikse en Jeroen Stock voor hun opdrachtgevers persoonlijke maatwerkinterieurs. Om tot een perfect interieur te komen, kijkt Stock Dutch Design naar de levensstijl, de gezinssamenstelling en de woondromen en -wensen van de opdrachtgevers. Leonie: “Wij willen laten zien wie de bewoners zijn. Wat heeft hen gevormd? De symboliek van historische erfenissen is belangrijk om door te geven. Wij plaatsen deze erfenissen in een geheel moderne context. Het is onze drijfveer om familieverhalen en dierbare bezittingen in onze interieurs te integreren. Wijherschenken’ onze opdrachtgevers een stukje van henzelf. Wij tonen dat gezond Hollands pragmatisme samen kan gaan met high-end, betoverend wonen.” 

eettafel, bloemen, lamp, stoelen, bankje, kijkt vanuit eetkamer naar woonkamer
bank, woonkamer, spiegel, haard
haard van dichtbij, spiegel, accessiores, zwarte/ bruine kleuren
vanuit woonkamer naar eettafel
Toekomstbestendig design 

Leonie: “Verder vinden wij het zeer belangrijk dat de basis van onze designs toekomstbestendig is. Wij denken vooruit in onze ontwerpen. Als de basis goed en duurzaam is, kan de invulling daaromheen van tijd tot tijd worden vernieuwd en meegroeien met het gezin. Wij kijken immers niet alleen naar de huidige situatie van onze opdrachtgevers, maar denken ook aan later. De derde kernwaarde is dat wij als Stock Dutch Design gedurfde en funky kleuren en patronen op een elegante manier combineren. Iedere ruimte krijgt een eigen karakter en wordt betoverd door onze signatuur.” 

Muurschilderij, stoel, lamp
keuken
Sfeerverhogende kleuren en materialen 

De stijlvolle living aan de straatzijde omarmt je direct bij binnenkomst. Het rijke materiaalgebruik, het hoogwaardige maatwerk, de klassieke haardpartij, het natuurlijke kleurenpalet en de in ere herstelde historische details laten je welkom voelen. De messing details combineren fraai met het bijzondere behang en het walnotenhout van de televisiewand, terwijl het diepgroen van de aantrekkelijke maatwerkkast en de luxe doorgang richting de eetkamer het fraaie totaalbeeld van extra warmte en karakter voorziet. Zeker als de open vakkenkast in de avonduren van binnenuit wordt verlicht, vormt het maatwerkobject een waar kunstwerk.   

slaapkamer, stukje bed
deur, gang, trap
Liefdevolle plek aan het raam 

In de eetkamer paste Stock Dutch Design elegant meubilair, een diepgrijze wandafwerking en fabelachtige verlichting toe. De leefruimte kent een andere uitstraling dan de living, maar je voelt dat ze bij elkaar horen. Dat ze een eenheid vormen. Dat ze elkaar versterken. Aan de tuinzijde creëerde het creatieve bureau nog een waar cadeautje. Vanuit het cozy televisiehoekje dat grenst aan het balkon, hebben de bewoners een prachtig zicht op de omgeving. Het is een liefdevolle plek waar je heerlijk tot rust komt. De bijzondere wandafwerking voegt extra beleving toe. In de hoofdslaapkamer zet het warme sfeerbeeld zich voort. Hoogwaardig maatwerk en bijzonder materiaal- en kleurgebruik zorgen ook hier voor een uitnodigende setting.  

eettafel, stoelen, bankje, bloemen

Fotografie: Peter Baas  

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Stock Dutch Design | Jan Reek Natuursteen