Stijlvolle metamorfose

Jolanda Vogels

Het interieur van de statige villa uit 1971 werd volledig gestript en onderworpen aan een metamorfose. Zonder dat daarvoor wanden of muren verplaatst of gesloopt werden, creëerde interieurarchitect Jolanda Vogels een oogstrelend, warm en stijlvol totaalplaatje. Een interieur dat klasse ademt en waarin hedendaags en luxe wonen en authenticiteit elkaar omarmen en versterken.  

Na een geslaagde eerdere samenwerking zagen de eigenaren van de prachtig gelegen villa met een royale tuin in Jolanda Vogels Interieurontwerp en Realisatie de perfecte partij om een warm interieur te ontwerpen. De originele eiken visgraatvloer en de klassieke deuren – zij het geschilderd –zijn daarbij behouden gebleven en zorgen voor een sfeervolle basis.  

eetkamer
woonkamer
Prachtig totaalbeeld  

Dankzij haar perfectionisme, gedrevenheid en het goed kunnen luisteren naar opdrachtgevers weet Jolanda feilloos wensen en behoeftes om te zetten naar een droominterieur waarin de klant zich thuis voelt. Door haar brede kennis van materialen en haar ervaring in het uitvoeren van diverse processtappen ontwerpt zij in no time een verfijnd interieur dat tot in de perfectie klopt. Een aangename plek met een vanzelfsprekende balans tussen materialen, kleuren en een perfecte indeling. “De stijl van het interieur sluit volledig aan bij onze wensen en zorgt ervoor dat wij ons helemaal thuis voelen in de woning”, aldus de opdrachtgevers. “Jolanda heeft wederom een prachtig totaalbeeld ontworpen.” 

woonkamer
woonkamer
spiegels
Sfeerverhogend behang  

Op de begane grond paste Jolanda stijlvol en comfortabel meubilair toe en combineerde dat met sfeerverhogend behang, stijlvolle raambekleding en warme accessoires, waarbij de grote lichtinval en de connectie met de tuin voor extra sfeer zorgen. Aan de voorzijde creëerde Jolanda een heerlijke setting, die uitnodigt om er met het gezin op de bank neer te ploffen en in alle comfort te genieten van een goede film of serie. Aan de tuinzijde van de woonkamer plaatste de interieurarchitecte twee royale fauteuils, van waaruit de bewoners een heerlijk zicht over de tuin hebben. De ideale plek om in alle stilte te genieten van een goed boek en het natuurrijke uitzicht. Ook vanaf de ovale eettafel, die in verbinding staat met de maatwerkkeuken, kijken de bewoners uit over de riante achtertuin.  

slaapkamer
gang
Aansprekend statement  

Een verdieping hoger vormen de hoofdslaapkamer en de aangrenzende dressing de grote eyecatchers. Jolanda koos met het behang in de slaapkamer voor een aansprekend statement, dat perfect combineert met de warme gordijnen, het wollige tapijt en de bronskleurige verlichting. De hoogwaardige afwerking en het detailniveau in de stijlvolle dressing sluiten aan bij het hoge niveau van de rest van het interieur.    

Fotografie: Ellen Breedveld

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Jolanda Vogels Interieurontwerp en Realisatie | D. Hems Parketvloeren