Tijdloze en verfijnde schoonheid

Justien Lescouhier interieurarchitectuur

De met zorg, creativiteit, vakmanschap en liefde gerenoveerde hoeve straalt schoonheid, verfijning en harmonie uit. Een heerlijke woning met een tijdloos, luxe en comfortabel karakter, waarin de bewoners in elegante sferen geheel tot rust komen.

In het door Justien Lescouhier ontworpen interieur zorgen rijke natuurlijke materialen, bijzondere schildertechnieken en oogstrelend (maatwerk) interieur voor het prachtige totaalplaatje. De interieurarchitect was van de eerste schetsontwerpen tot de decoratie bij de renovatie betrokken en werkte bij de realisatie samen met toppartijen, die net zoals zijzelf altijd voor het allerhoogste resultaat gaan.

donkere keuken met keukeneiland
zwart met beige keuken gouden kraan
Eenheid en connectie

In de royale keuken springen het natuursteen op de vloer en het keukenblad en het donkere houtfineer op de achterwand in het oog. De afgeronde hoeken van het eiland zorgen samen met het prachtig binnenvallende zonlicht voor elegante verfijning. De achterwand stopt niet bij de getoogde deur richting de entree, maar loopt verder door in de wand. Verborgen deuren in dit maatwerkobject leiden onder meer naar een wasruimte en een koelcel. De subtiele deurgreepjes van messing leggen een link met de overige messing details in de woning, wat voor eenheid zorgt. Een grote blikvanger is de luxe aperitiefkast, die zowel aan de keukenzijde als in de living is voorzien van glas, waardoor een connectie tussen de beide leefruimtes is ontstaan.

zwart met beige keuken
Uitnodigend karakter

De living straalt mede door de authentieke gewelven in het plafond geborgenheid uit. De royale bank en de sfeerverhogende haardpartij geven de ruimte een uitnodigend karakter, waarbij de rode stoel voor extra beleving zorgt. Met de kleur van de stof legt Justien op subtiele wijze een link met het rood uit de bakstenen van het bijzondere plafond. Achter de bank plaatste ze de op maat ontworpen tafel, die met zijn organische vormentaal een echte blikvanger is. Zeker in combinatie met de lampencompositie die erboven hangt. “Alles klopt in dit interieur”, aldus Justien. “Van de grote lijnen tot in het kleinste detail sluit het interieur aan bij de dromen van de bewoners. Een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek.”

zwart met beige keuken
ronde stalen deur
grote zwarte ovale eettafel met beige stoelen

 Fotografie: Bert Demasure