Totale transformatie van appartement is huzarenstuk

Daniela Cupello

Een appartement in de kuststreek dat volgens de eigenaar toe was aan een transformatie, een lijst met specifieke wensen (meer rust en wooncomfort) en de liefdevolle aanpak van dit project door designer Daniela Cupello: topingrediënten voor een succesverhaal. Zij kreeg van de klant de opdracht om dit appartement, waar hij met zijn twee dochters woont, grondig onder handen te nemen. Aan de basis van het project stond het ontwerpen van een nieuwe indeling, om maximaal gebruik te kunnen maken van de inpandige ruimte en de fraaie ligging van het appartement ten opzichte van de haven. Het ontwerp van het interieur en de nieuwe lay-out dragen voor 100% de voor Daniela zo kenmerkende signatuur. Het werd een upgrade die zijn weerga niet kent. 

Een nieuwe lay-out voor meer ruimte en sfeer 

Een van de wensen van de opdrachtgever was het realiseren van drie volwaardige slaapkamers en suite. Dat werd mogelijk door de uitbouw op het balkon aan de achterzijde van het appartement. Nu kunnen zijn dochters genieten van een eigen badkamer. Extra sfeer in de kamers van de dames brengen luxe haarden, met een realistisch vlammenspel op basis van waterdamp. Voor nog meer wooncomfort zorgt het vergrote balkon aan de zonnige zijde van het appartement, goed voor een royale zitruimte in de zon, met zicht op de haven. Ook vanuit de woonkamer kan van dit uitzicht worden genoten. Deze woonkamer is gerealiseerd op de voormalige plek van een van de slaapkamers. De nieuwe indeling zorgt voor lucht, ruimte en openheid die je al ervaart bij binnenkomst. Mede dankzij de nieuw ontworpen woonkeuken die centraal staat met een kookeiland, dat is voorzien van een prachtig werkblad van kwartsiet met een lengte van in totaal vijf meter. Het ovengedeelte van Gaggenau is volledig geïntegreerd in een prachtige kast, waarbij de deuren bijzonder gevormd zijn om de ovengroep te kunnen omsluiten. Nog een opvallend detail: de opdrachtgever wenste een verwarmd natuurstenen blad voor het bargedeelte van het kookeiland. “Zelf had ik daar nog nooit van gehoord, maar het bleek gewoon te bestaan. Zo heb ik zelf ook weer wat geleerd”, zegt Daniela lachend. 

keuken, stoelen,
haard vergroot
bank, bijzettafel
Aanwezige kolommen praktisch ingezet als dividers 

Het appartement beschikt over diverse dragende kolommen. Om hier ook een esthetische functie aan toe te kennen, integreerde Daniela deze pilaren in de haard en de tv-ruimte. Zo worden ze als dividers ingezet en dragen ze niet alleen bouwkundig, maar ook visueel bij aan het geheel. Een andere uitdaging vormden de hoge plafonds die voorzien zijn van talloze gebinten. Daar werd een mooie oplossing voor gevonden: op de gebinten werden verlaagde plafonds aangebracht met openingen, die zijn voorzien van ambiënte, indirecte verlichting. Dat benadrukt de plafondhoogte op een stijlvolle manier en schept een intieme sfeer. Daniela: “Zie het ook als een soort natuurlijke ‘zoning’. Het plafond heeft nu een mooi uniform karakter.” 

bank, woonkamer, plant
Stijlvol wonen en slapen 

Over het interieurontwerp zegt Daniela: “We werden het snel eens over de keuze in materialen, kleuren en texturen. De dochters van de klant hadden ieder hun eigen inbreng in het verhaal en zijn ook mee op pad gegaan om alles uit te zoeken voor hun slaapkamers.” De totale inrichting draagt duidelijk Daniela’s signatuur als het gaat om kleurgebruik en mix van materialen en is voortreffelijk op maat gebouwd. Het is een rustige, natuurlijk aanvoelende woonomgeving geworden, met mooie texturen, hout en natuursteen. Ook de fraaie naadloze gietvloer geeft qua kleur veel rust. Een pluim voor de interieurbouwer, het vloerenbedrijf en de leveranciers van de meubels is hier zeker op zijn plek. 

 

Iedere slaapkamer is door Daniela tot in detail en met liefde ontworpen, de aanwezige elementen zijn perfect op elkaar afgestemd en de sfeer past bij degene die er slaapt. Een mooi detail vormen de hoofdborden van de bedden; ook die zijn qua kleur, materiaal en uitstraling volledig in overeenstemming met de inrichting. Ook aan de sanitaire voorzieningen op de en-suiteslaapkamers is enorm veel aandacht besteed. Mooie materialen, topkwaliteit en doordacht kleurgebruik geven de luxe sfeer die de opdrachtgever zijn dochters – en zichzelf – van harte gunt. 

 

De totale metamorfose heeft een jaar en een paar maanden in beslag genomen, met een verbluffend eindresultaat waaruit zowel de passie alsook de vakkundigheid spreken waarmee Daniela Cupello haar werk doet. Het antwoord van de opdrachtgever op de vraag waarvan hij het meest onder de indruk is nu alles klaar is: “Van de rust die het appartement nu uitstraalt.”  

badkamer, wastafel
slaapkamer, bed
douche
badkamer

 Tekst: Jan Mol 

Fotografie: Anneke Gambon