Vergaderen en slapen in heerlijke sferen

Tessa Boerstra

In het prachtig aan de Herengracht gelegen Ambassade Hotel ontwierp Designstudio Tessa Boerstra tot volle tevredenheid van de opdrachtgevers het interieur van twee vergaderzalen en een hotelsuite. Warme, natuurlijke materialen, sfeerverhogende accessoires en elegant meubilair zorgen in de ruimtes voor een uitnodigend en stijlvol totaalbeeld.  

Designstudio Tessa Boerstra is opgericht met de duidelijke intentie om verfijnde, minimalistische interieurs te creëren voor moderne mensen. De ontwerpfilosofie van de studio draait om het creëren van interieurs waar voor onbepaalde tijd in kan worden geleefd en van kan worden gehouden. Daarom wordt de nadruk gelegd op detail, kwaliteit en investment pieces. Dit resulteert in eenvoudige, krachtige en elegante ontwerpen met een ingetogen esthetiek: tijdloze interieurs waar modern minimalisme centraal staat met prachtig vervaardigde meubels, eenvoudige silhouetten en verfijnde afwerkingen.​ 

houten stoel
Unieke karakter 

Tessa Boerstra is van mening dat het kiezen van kwaliteitsstukken die tijdsbestendig zijn de basis zou moeten vormen van een minimalistisch interieur, wat resulteert in het kopen van minder – maar beter –meubilair. Door het unieke karakter van de klant, de geschiedenis van de ruimte en de ontwerpfilosofie van de studio met elkaar te combineren, creëert ze interieurs waarin men nu kan investeren en waar men voor altijd van kan houden. 

Stoel met gouden rand
Tafel met tasje met zonnebril
Elegantie 

In de grote vergaderruimte vormt de zwarte houten vloer een stijlvol statement. De donkere kleur zorgt voor warmte en contrasteert op heerlijke wijze met de lichtroze wanden en het overige hout. Het via het dak binnenvallende licht vervolmaakt de sfeer. “De vergaderruimte is echt een state-of-the art ruimte geworden met een geweldige uitstraling waar wij en onze gasten zeer blij mee zijn”, aldus de opdrachtgever. Tessa: “De ruimte wordt tevens gebruikt als kunstgalerie. Vandaar dat we voor een demontabele vergadertafel hebben gekozen. Ondanks de grootte oogt de tafel zeer elegant en vormt hij een perfecte match met de stijlvolle stoelen.” Ook zeer elegant zijn de stoel van Braziliaanse makelij die als stijlobject de vergaderruimte verrijkt en de intieme setting in het verlengde van de vergaderruimte. Het hoge stijlniveau zet zich voort in de kleine vergaderruimte, waarin prachtig meubilair, de houten balken tegen het plafond en sfeerverhogende verlichting elkaar liefdevol omarmen.  

Tafel met stoelen
stoelen, tafel
Moderne twist 

“Voor de hotelkamer heeft Tessa voortgeborduurd op het concept van het Ambassade Hotel, maar met een moderne twist. Het resultaat is prachtig. Onze gasten zijn zeer enthousiast over de kamer”, aldus de opdrachtgever. “Wij kunnen Tessa van harte aanbevelen. Het is zeer prettig met haar werken. Het overleg met de klant is goed en naar de inbreng van de klant wordt geluisterd, waarna Tessa aan de slag gaat. Dat vinden wij een heel aangename manier van werken.” 

Eettafel, stoelen

Fotografie: Ralph Reniers  

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Designstudio Tessa Boersta | Ambassade Hotel | Vloerenhuis Amsterdam