Wanneer de liefde voor een huis nóg groter wordt

Buro Ruijs

Met veel plezier woonden de bewoners al enkele jaren in het prachtig gelegen pittoreske boerderijtje waarop ze zo verliefd waren. Om meer ruimte en wooncomfort te creëren, zochten ze een partij die hun wensen naar de werkelijkheid kon vertalen. Via vrienden kwamen ze in contact met bouwkundig ontwerper Jerry Ruijs en dat bleek vanaf het eerste contact een goede match. “Hij heeft onze dromen laten uitkomen. We genieten optimaal van ons fijne familiehuis.” 

Omgeven door hoge bomen lacht de charmante boerderij je vanaf de straatkant toe. Aan de vormentaal en het aangezicht aan de voorzijde hoefde Jerry niet veel te veranderen; het was vooral de achterzijde die een compleet nieuwe look-and-feel mocht krijgen. En waar de connectie met de riante tuin optimaal benut diende te worden. Ook ontwierp Jerry een nieuwe indeling met een ruimtelijk karakter. STUDIO AIRÉ tekende vervolgens voor de inrichting van de woning en voelde perfect aan wat Jerry met zijn indeling en ontwerp voor ogen had.  

Panoramische uitzichten  

Jerry bracht de oude baksteen weer terug – de woning was wit geschilderd –, koos voor een donkere voeg en combineerde die met stalen kozijnen, waardoor de woning een stoerder karakter kreeg. Aan de hoofdwoning voegde hij een royale uitbouw toe, waarin zich thans de leefkeuken bevindt. Hiervoor koos hij voor een stalen kader, waardoor prachtige panoramische uitzichten op de tuin ontstaan en de totale achtergevel aan kracht wint.  

bank, haard, veel kleuren, stenen, stoel
bank, tapijt, bijzettafel
Roze bank in kleurrijke woonkamer
Gang als verbindende eyecatcher  

Vanuit de achtertuin gezien aan de rechterzijde van de woning ontwierp Jerry een nieuw gebouw, dat qua vormentaal aansluit bij de hoofdwoning. De hoofdslaap- en badkamer bevinden zich daar en ook twee van de kinderen slapen er. Een lange gang vanaf de voordeur verbindt het oude met het nieuwe gedeelte. “Daarmee heeft Jerry ons echt weten te verrassen. Het is echt een eyecatcher in de woning. De gang zorgt voor een ruimtelijk effect en laat je al bij binnenkomst connectie hebben met de tuin. Tevens kijk je bij de overgang tussen oud en nieuw vanuit de gang uit op de gecreëerde binnentuin”, aldus de bewoners. “Waarmee Jerry ons ook verblijdde in de ontwerpfase, was zijn voorstel om slechts metaal en hout te gebruiken voor de uit- en verbouw. Dat zorgt voor rust en eenheid.” Ook aan de garage – vanuit de achtertuin gezien links van de boerderij – voegde hij een stalen kader toe.  

bank, tafel, stoelen
Ronde haard met zitje
Blijdschap  

In de stijlvolle nieuwbouw valt direct de hoogte van de ruimtes op en is ook hier sprake van een optimale connectie met tuin. De bewoners stappen vanuit hun slaapruimte zo het terras op, terwijl het zwembad uitnodigt voor een frisse ochtendduik. Twee van de kinderen slapen aan de voorzijde van de nieuwbouw. Daar creëerde Jerry een vide met daarop een chillruimte. “We zijn echt superblij met het eindresultaat. Onze droom om ons geliefde boerderijtje te behouden en het geheel nóg mooier te maken, is dankzij Jerry gelukt. Jerry stond altijd voor ons klaar, was vaak aanwezig tijdens de bouwwerkzaamheden en communiceerde duidelijk. Kortom, een prima partij om mee samen te werken. De liefde voor deze woning? Die is nog groter geworden.” 

badkamer, rood, marmer bad, houten vloer, spiegel
rode bank, haard, schoenen, bijzettafel

 Fotografie: Hans Gorter

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

BURO RUIJS | Interieurstudio Airé | BLAAUW mini pools | MBI De Steenmeesters