Wanneer de mens en de plek centraal staan

Tom Kneepkens

Tom Kneepkens is een liefhebber van het hoogwaardige leven en wordt als architect gedreven door de schoonheid in zijn ontwerpen, door de wens om te verrassen en door het nastreven van perfectie tot in het kleinste detail. In zijn ontwerpen staan de mens en de plek centraal. Zo ontstaan unieke woningen met een ziel, die volledig passen bij de omgeving en de bewoners. Zoals de eigentijdse high-end versie van een traditionele langgevelboerderij in een landelijk gebied, waar de bewoners dagelijks heerlijke geluksmomenten ervaren en wegdromen bij de fabelachtige vergezichten.

houten vloer in tuin
Houten vloer

De in een groenrijke omgeving gelegen woning kenmerkt zich door de indrukwekkende en sfeerbepalende rieten kap, de verspringende hoogtelijnen, de karakteristieke schoorsteen, die net als de spanten van binnen naar buiten doorloopt en de combinatie van open en meer gesloten delen van het exterieur. En natuurlijk door het majestueuze achteraanzicht van de woning, waarnaar je blijft kijken. Naast het genoemde riet paste de architect ranke stalen kozijnen, houten gevelbekleding, sfeerverhogende lamellen en metselwerk toe in het exterieur van de woning. Ook het bijgebouw is door Tom ontworpen en is onder meer voorzien van een stijlvolle verblijfsruimte.

Een uitzicht als dat van een ansichtkaart

Binnen zorgen de lange zichtlijnen, de grote lichtinval en het natuurlijke materiaalgebruik voor een prettige en uitnodigende flow en een heerlijke rust. Sfeerverhogend zijn de zonnestralen die het trappenhuis verwarmen via de horizontale ramen in het dak aan de zijkant van de woning. Vanuit iedere leefruimte kijken de bewoners uit over de omgeving en de tuin, die is voorzien van waterpartijen en een zwembad. Maar het uitzicht waar ze pas echt sprakeloos van worden, hebben ze vanuit de keuken – voorzien van een vide en sfeerverhogend maatwerk –  aan de achterzijde van de woning. Dankzij de grote raampartijen baadt de leefruimte in het natuurlijke licht en kun je op ieder moment van de dag genieten van een uitzicht als dat van een ansichtkaart.

Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Tom Kneepkens