Wanneer oud en nieuw elkaar omarmen en versterken

Linda Pol

Interieurarchitect Linda Pol voorzag een markant herenhuis in het oosten van het land van een uniek, stijlvol en warm interieur, waarin de synergie tussen authentieke elementen en modern maatwerk voor een oogstrelend totaalbeeld zorgen. Een perfect huwelijk tussen historie en hoogwaardig en hedendaags wonen en leven. Een herenhuis vol warmte, verrassingen en eyecatchers. 

Interieurarchitect Linda Pol voorzag een markant herenhuis in het oosten van het land van een uniek, stijlvol en warm interieur, waarin de synergie tussen authentieke elementen en modern maatwerk voor een oogstrelend totaalbeeld zorgen. Een perfect huwelijk tussen historie en hoogwaardig en hedendaags wonen en leven. Een herenhuis vol warmte, verrassingen en eyecatchers. 

“Toen de opdrachtgevers ons benaderden, hadden we het als studio heel erg druk, maar na het bekijken van enkele foto’s van de woning zei ik direct ja tegen de opdracht. Het pand heeft veel oorspronkelijke allure en het leek mij fantastisch om daarmee te werken. De hoge plafonds, het fantastische trappenhuis, het prachtige gipswerk … Dit pand was voor ons echt een cadeautje”, aldus Linda, die het totale interieur van het drie verdiepingen tellende herenhuis ontwierp.  

Museale sferen  

De royale entreeruimte is het kloppende hart van het herenhuis. De fabelachtige ruimte heeft een museaal karakter en verbindt de leefruimtes met elkaar. De behouden gebleven trap – door Linda zwart geverfd – draait stijlvol door de vide naar de twee bovengelegen verdiepingen en combineert fraai met de houten vloer, de authentieke haardpartij, de sierlijke wandafwerkingen, het natuursteen bij het zitje en de sfeerverhogende kunst en verlichting.  

Stoer en tikje speels

Linda: “Het mooiste interieurontwerp komt nooit vanuit dezelfde richting. Wij vinden altijd de juiste invalshoek. Of het nu het pand, de locatie, de opdrachtgever of een combinatie daarvan is: alles bevat een verhaal. Het vertalen en uitdragen van dit verhaal in het interieur is voor ons een geschenk om te doen, of het nu een privéwoning is of een zakelijke interieur. Met grote gebaren zetten wij een krachtige basis in de ruimte neer. Met de juiste combinatie van materialen en kleuren geven wij de ruimte de nodige identiteit en elegantie. Tot in elk detail. Stoer uitdagend, maar ook graag een tikje speels.” 

Luxe leefkeuken

Via een meer dan bourgondische doorgang – Linda voorzag beide wanden van exclusieve wijnrekken – bereiken we de luxe leefkeuken. “De gang is de contrasterende overgang tussen de historische woning en de nieuwe uitbouw, waarin de keuken is gesitueerd. Het plafond van de gang is voorzien van een spiegel, waardoor ruimtelijkheid ontstaat”, aldus Linda. “In de keuken ontwierpen we een kookeiland van zes meter dat we voorzagen van sfeervol natuursteen, dat een prettig spel speelt met de lichte vloer van natuursteen, de voornamelijk zwarte achterwand en de gouden tegeltjes in de twee nissen.” Aan de andere zijde van de royale hal vinden we de sierlijke dinerruimte en de uitnodigende living. De ruimtes worden van elkaar gescheiden door de bestaande en-suitedeuren. Ook in de living zorgt een authentieke haardpartij voor extra sfeer.  

Elegantie, luxe en schoonheid

Op de eerste verdieping is het privédomein van de bewoners een bijzonder kunstwerk. Een blikvanger waarnaar je blijft kijken en die voor verwarming zorgt. Vanuit het bed kijk je via een fantastische zichtlijn richting het vrijstaande bad. In de slaapkamer ontwierp Linda aan weerszijden van de catwalk twee nissen met een spiegel die het geheel een elegante toets geven. Achter deze wand ontwierp ze vervolgens aan beide zijden een kleedruimte en in het verlengde daarvan bereiken we de oogstrelende badkamer. Een toonbeeld van luxe, comfort en schoonheid, waarin maatwerk, authentieke elementen en hoogwaardige materialen elkaar omarmen en versterken.  

Fotografie: Peter Baas