Wanneer verwachtingen worden overtroffen

‘t Klooster Interieurmakers

Luxe, ruimtelijk en comfortabel. Afgestemd op de persoonlijke wensen van de opdrachtgevers. ’t Klooster Interieurmakers onderwierp de bestaande woning aan een grondige renovatie en creëerde een aantrekkelijk en uniek geheel. Het prachtige resultaat van creativiteit, vakmanschap, complete ontzorging van de bewoners en het grote doel om perfectie te realiseren. Ontwerptalent Mathijs van Diepen overtrof de hoge verwachtingen van de opdrachtgevers, waardoor ze dagelijks in hun grote woondroom kunnen leven en genieten.  

Om tot dit bijzondere resultaat te komen, ontwierp Mathijs een nieuwe plattegrond van de woning. Zo kreeg de nieuwe maatwerkkeuken een prominente plek en kent de woning thans een ruimtelijk karakter, waardoor sprake is van een grote connectie tussen de belangrijkste leefruimtes. ’t Klooster Interieurmakers paste aardse tinten, natuurlijke materialen en luxe details in het interieur toe en creëerde zo een totaalbeeld dat je omarmt, dat beleving en intimiteit uitstraalt en dat de ziel van de bewoners weerspiegelt. Kloppend tot in het kleinste detail. Van het prachtige maatwerk tot het lichtplan en de kunst.  

Connectie met de tuin  

Het split level tussen de woonkamer en keuken maakt het interieur van de woning bijzonder. De organisch gevormde schouw – voorzien van een afwerking van Metallico Gold – zorgt voor verbinding tussen de twee leefruimtes en de elegante balustrade zorgt voor een grote visuele connectie. De schouw is omgeven door een brede trap met subtiele wandverlichting en op beide verdiepingen voorzien van een palletkachel met écht haardvuur. De bestaande balken tegen het plafond zijn omtimmerd met oud hout, dat het totaalbeeld warmte en een authentiek karakter geeft. De balken lopen door naar buiten om de connectie met de tuin te vergroten. Iets waar de nieuwe raampartijen in de keuken, die tot aan de grond doorlopen, ook voor zorgen.  

Hal
Project t klooster
Keuken met houten stoeltjes
Zitje met uitkijk naar buiten
Warm en comfortabel  

In de maatwerkkeuken koos Mathijs voor sfeerverhogend notenhout en combineerde dat met natuursteen op het werkblad, dat aan het bargedeelte aan één zijde schuin is afgewerkt, wat voor een bijzondere touch zorgt. De ronde eettafel contrasteert op fraaie wijze met de strakke lijnen van het eiland en het charmante bankje vergroot de beleving in de prachtige leefruimte. Comfortabel meubilair, warme tinten en sfeerverhogende accessoires en verlichting maken vervolgens van de living een heerlijke kamer, die geborgenheid uitstraalt en het perfecte decor vormt voor heerlijke avonden met het gezin.  

Hal
Houten schuifdeur
Volledige ontzorging  

’t Klooster Interieurmakers is in 1995 opgericht door Hans en Ingrid van Diepen. Het voormalige nonnenklooster in Bovenkarspel is door de jaren heen stijlvol ingericht en ontwikkelde zich tot een inspirerend woonconcept. De stijlkamers van ’t Klooster vormen het decor van creativiteit en vakmanschap. Na zijn studies Bouwkunde en Interieurarchitectuur deed zoon Mathijs bij diverse bureaus ervaring op in high-end design en trad vervolgens toe tot het familiebedrijf. Door de jaren heen ontwikkelden Hans, Ingrid en Mathijs een concept van advies en ontwerp tot realisatie en styling. Een krachtige samenwerking, waarbij de drie elkaar versterken op alle creatieve vlakken. Dit doen zij echter verre van alleen: met het team van interieuradviseurs, meubelmakers, schilders, installateurs en een uitgebreid netwerk van leveranciers heeft ’t Klooster het talent en de expertise in huis om ieder project creatief in te vullen. Dankzij de korte lijnen binnen het team en de nauwe samenwerking met geselecteerde vakmensen kan ’t Klooster volledige ontzorging aanbieden van ontwerp tot aan levering en installatie. 

Kers op de taart  

Ook het trappenhuis werd aan een grondige renovatie onderworpen. Op de bestaande treden werd eikenhout toegepast, de wanden werden voorzien van een warme grijstint en de bijzondere verlichting maakt het prachtige plaatje compleet. In de villa ontwierp Mathijs in totaal maar liefst drie badkamers en voorzag die van tijdloos sanitair in rvs, naadloze, zachte wanden in microcement en tegels in een groot formaat. In de hoofdbadkamer loopt de maatwerkwastafel in amazonesteen door in de douche, waardoor een spannende verbinding ontstaat. Wakker worden in de hoofdslaapkamer is als wakker worden in een luxe vijfsterrenhotel, met prachtige details in hout, zoals de handgemaakte bedrand en het hoofbord met eiken latten. Een leuk detail in de ruimte zijn de drie rondingen in de wand, waarvan twee van de drie zijn voorzien van een spiegel. Het derde gat is open, wat voor verbinding met de achterliggende kleedruimte zorgt. Hier vormt de unieke make-up tafel de prachtige kers op de taart.  

Slaapkamer met tweepersoons bed

 Fotografie: Pieter Prins

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

‘t Klooster Interieurmakers | JEE-O | Jan Reek natuursteen