Een warme oase waar de zintuigen worden geprikkeld

Lagrand Interiors

In het rijke verleden waren onder meer een voormalige burgemeester en een notariskantoor in het statige Leidse hoekpand gevestigd. Aan topdesigner Linda Lagrand de vraag om de indeling en authentieke elementen in de oorspronkelijke staat terug te brengen en kleur, rust en een luxe hotelgevoel in het interieur te brengen 

De plattegrond met kleine ruimtes verdween en kleurrijke materialen en luxe, hedendaags maatwerk gaan nu een perfecte match aan met de klassieke sierlijsten op het plafond en de gerestaureerde kamer en suite. De doorgang tussen de voor- en achterkamer is omlijst met kasten én loopt aan de bovenzijde licht schuin af. Een detailafwerking die in het verleden vaak in Leiden werd toegepast. De stijlvolle entreehal vormt een prettige kennismaking met de woning. Hij zorgt voor een prettige toetreding van natuurlijk licht in de ruimte en de lange zichtlijn leidt je ogen richting de achtertuin. Het kleurrijke fluwelen behang, het diepblauwe schilderwerk en de fraaie traploper zorgen samen voor een prettig sfeerbeeld.

eettafel, pauwe stoelen, piano, bruin
Pure en natuurlijke tinten 

Linda: “Wij zijn van mening dat een huis een kalme oase moet zijn, een warme plek waar opdrachtgevers zich kunnen terugtrekken en kunnen opladen voor de volgende avonturen en ondernemingen. Om dit te bereiken, spelen we met licht en met kleuren, en zorgen we voor een goede akoestiek. We mixen materialen en texturen en zorgen ervoor dat het lekker ruikt. We prikkelen de zintuigen. We halen onze inspiratie uit de natuur, waar kleuren in hun meest pure en natuurlijke tinten verschijnen. Door de natuur in huis te halen, creëren we een rustige omgeving waar bewoners zich op hun gemak voelen omdat het goed voelt.” 

woonkamer, lamp, bank, stoelen, haard, tv
rode kleine bank, pauwe stoelen, tafeltje
Natuur, kunst en reizen 

Met haar Noorse roots heeft Linda natuur door haar aderen stromen. Ze is een gepassioneerd kunstliefhebber en reist het liefst de hele wereld over. Ze combineert haar liefde voor hotels en mooie restaurants met haar missie om rust en warmte in interieurs te brengen. “Een witte muur is een gemiste kans”, is haar fameuze uitspraak die haar signatuur onderstreept. Ze begon Lagrand Interiors in 2010 nadat iemand tijdens een etentje vroeg wat ze zou doen als ze uit alles kon kiezen. De volgende dag schreef ze zich in voor een ontwerpopleiding en daar vond ze tijdens de eerste les al haar ware passie. 

trap, gang, groen en oranje
Speelse lampencompositie 

Aan de straatzijde van de luxe woning situeerde Linda een elegante eetkamer, die is voorzien van stijlvol meubilair en prachtige – qua kleur met elkaar harmoniërende – stoffen. Het prachtige behang geeft de sierlijke ruimte een extra touch. De rijk ingerichte living – voorzien van een statige haardpartij – in de achterkamer heeft een meer serene uitstraling. In deze gezinsruimte zorgen het op maat ontworpen en op Hermès geïnspireerde vloerkleed en de twee losse stoeltjes voor de gewenste spanning en verrassing. Aan de achterzijde koken en genieten de bewoners in de luxe maatwerkkeuken en vormt het door Linda ontworpen intieme zithoekje door het opvallende behang en de speelse lampencompositie een bijzondere eyecatcher. 

Slaapkamer met inloopkast
Salontafel als make-up hoekje
Fabelachtige designperfectie  

Op de eerste verdieping ontwierp Linda een luxe badkamer, een warm en chic ingericht thuiskantoor én het paradepaardje van de woning: de unieke luxe suite van de bewoners. Daarin verwerkte Linda de dressing en plaatste ze een sierlijke kaptafel. De haardpartij zorgt voor extra beleving. De ruimte heeft de uitstraling van een kunstwerk. De details – van het kleurgebruik tot het meubilair en de afwerking – versterken elkaar en smelten samen tot deze fabelachtige designperfectie, waarin de vele ronde vormen zorgen voor zachtheid en elegantie. Wakker worden was nog nooit zo fijn.  

Badkamer met twee wastafels en bad

Fotografie: Space Content Studio