De weg naar unieke louvers van Sunshield

Sunshield

Een lamellensysteem van Sunshield is leverbaar in elke vorm en altijd maatwerk. De weg naar unieke louvers kent een paar stappen. Ze zijn niet allemaal verplicht, er schuilt wel enige logica in.  

 Een project begint met een eerste contact. Opname in het bestek door de architect, een verwijzing door de aannemer, een tip van een vriend of een goede buur. Een bijzonder prettige kennismaking is tijdens een evenement zoals de Beurs Eigen Huis of de Excellent Woonbeurs. 

Een voor de hand liggende vraag is; wat kost dat? Een lamellensysteem van Sunshield is altijd maatwerk. Voor de beantwoording zijn daarom bouwtekeningen nodig. Behalve de oppervlakte is ook de vorm belangrijk, waar dragers worden geplaatst en welke lamel u wenst. 

Na de offerte volgt vaak een bezoek aan de showroom in Raamsdonksveer. Een bezoek vindt plaats op afspraak. In de showroom staan modellen met de verschillende typen lamellen. Ook aan het pand van Sunshield zijn diverse louver systemen gemonteerd. U kunt de louvers daar ‘in actie’ zien. 

Groot huis buitenkant

Er kunnen verschillen ontstaan tussen bouwtekening en werkelijkheid. Na ontvangst van de opdracht komt Sunshield daarom altijd inmeten. Dit is een belangrijke stap die nauwgezet moet worden uitgevoerd. Dan is het handig als de bouwsteigers blijven staan tot na het inmeten.  

De ingenieurs van Sunshield ontwerpen het lamellensysteem op maat. U, architect of bouwadviseur ontvangen de tekeningen ter goedkeuring. Op achtereenvolgende pagina’s staat waar de beugels worden gemonteerd, de dragers worden bevestigd en hoe de lamellen worden geplaatst. 

Voor de gevel over twee verdiepingen is gekozen voor de 94-W louver. Dit is een houten lamel met een breedte van 94 mm. De rechthoek op de begane grond en de driehoek op de eerste verdieping worden afzonderlijk bediend. Samen hebben ze een oppervlakte van ruim 20 m2.

Groot huis met punt dak
Zolder met schuinen daken jaloezieën

Na goedkeuring van de tekening kan de productie van start. Dat betekent zagen, behandelen en assembleren. Een systeem wordt gecoat of geanodiseerd. Coaten kan in elke RAL kleur en ook anodiseren kan in vele kleuren. De assemblage maakt van onderdelen een correct afgesteld systeem. 

In Nederland en Vlaanderen installeert Sunshield meestal zelf. Na afronding van de installatie laten de monteurs zien hoe u het louver systeem bedient. Of dat nu met een wandschakelaar, een afstandsbediening of een app gebeurt; het is eenvoudiger dan de bediening van een TV. 

Sunshield systemen hebben weinig onderhoud nodig. Met preventief onderhoud wordt de bedrijfszekerheid verder vergroot. Sunshield biedt verschillende onderhoudsvormen. Bijvoorbeeld volledig ontzorgen met een onderhoudscontract inclusief schoonmaken, of losse onderhoudsbeurten. Net wat u wilt. Ook service is maatwerk. 

Open ruimte

Ontdek meerdere projecten van Sunshield