Duurzame shuurwoning voorzien van bijpassende houten lamellen

Sunshield

In het Gelderse Leuth is een moderne schuurwoning voorzien van trapeziumvormige louvers. De beweegbare buitenlamellen zijn gemaakt van hout en sluiten perfect aan bij de Scandinavische stijl van het houtbouw huis. 

houten vloer in tuin
Houten vloer
Knusse eenvoud 

Charmante soberheid is waarschijnlijk een goede typering van schuurwoningen. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en dragende constructies worden niet weggewerkt maar blijven in het zicht. Dit benadrukt de boerenstoerheid, eerlijk zonder opsmuk. De bewoners hebben daarom ook gekozen voor houten lamellen van Western Red Cedar. Western Red Cedar hout is een duurzame, stabiele houtsoort die relatief licht is en zich goed laat bewerken. De houten louvers versterken de rustieke uitstraling van de woning. Bovendien is het Wester Red Cedar hout hier niet behandeld. Onbehandeld hout vergrijst na verloop van tijd. Dat is een natuurlijk proces onder invloed van weersinvloeden. Een groot voordeel van onbehandeld hout is dat je er eigenlijk geen onderhoud aan hebt. De glasgevel aan tuinzijde is gericht op het zuiden en asymmetrisch verdeeld. Het kleinere raam links meet net geen 3 m2. Het raam aan de rechterkant is met 9 m2 ruim drie keer zo groot. Openen en sluiten gaat met een afstandsbediening. Dat kan traploos. De louvers zijn van het type 98-W, een lamel met een breedte van 98 mm. Staan de lamellen helemaal open, dan is de doorkijk tussen de lamellen 9 centimeter. De aluminium en kunststof delen zijn wit, zodat ze naadloos aansluiten op het witgeschilderde houtwerk. 

Duurzaam wonen 

Anders dan je misschien bij het woord ‘schuurwoning’ zou denken, is bij deze moderne schuurwoning al op de tekentafel rekening gehouden met duurzaamheid en vol ingezet op een laag energieverbruik. Om die redenen zijn de voor- en achtergevel ook van glas. Zo wordt maximaal gebruik gemaakt van natuurlijk licht. Mensen leven en werken nu eenmaal het liefste bij daglicht. De zon is behalve een bron van licht, ook een bron van warmte. De louvers geven controle op inkomend daglicht en zijn effectief tegen opwarming door de zon.  In de zomer staat de zon hoog en hoef je horizontale lamellen niet volledig te sluiten om de zon te weren. Zo behoud je daglicht en een uitzicht. ‘s Winters is de zon minder fel en dan is alle warmte welkom. Louvers zet je eenvoudig in de gewenste stand en dragen bij aan de duurzaamheid.

houten vloer in het donker
Houten vloer aan vijfer
Meer inspiratie nodig?  

Blader eens door de portfolio. Voor een vrijblijvende prijsopgave mail je de afmetingen naar info@sunshield.nl. Je bent ook welkom in de showroom in Raamsdonksveer. Bel wel eerst +31 (0)162 – 571 493 voor een afspraak. Dan maakt een adviseur graag tijd voor je. 

Ontdek meerdere projecten van Sunshield