Een bewuste keuze met duurzame raamdecoratie 

Zonnelux

Het klimaat is hedendaags een belangrijk onderwerp wat ons bezig houdt. Om de aarde niet verder op te warmen ondernemen we daarom actie. We gebruiken in de productie zo veel mogelijk gerecyclede materialen en produceren zo dat er weinig verspilling is. Maar een beter klimaat begint bij jezelf, lees verder hoe je bewust kiest en wat duurzame raamdecoratie inhoudt. 

Hoe maak je een duurzame keuze? 

Raamdecoratie kan op verschillende manieren duurzaam zijn, Dit kan door de oorsprong van de materialen, het isolerende effect en de levensduur. Hout is van nature duurzaam zodra het gekapt is met ecologische functie, dit betekent dat het bos als leefomgeving voor planten- en diersoorten wordt behouden. 

Raamdecoratie met isolerend effect houdt de warmte binnen en hierdoor bespaar je eenvoudig energie. Door ramen verlies je gemiddeld 50% warmte, wat met de helft verminderd wordt zodra je kiest voor bijvoorbeeldDuette®of rolgordijnen. Een duurzame keuze voor het klimaat én de portemonnee. 

Hout, hout en nog eens hout 

Houten raamdecoratie is trendy en geeft een warme sfeer, maar is het ook een duurzame keuze? Het antwoord op die vraag is ja! Houten jaloezieën en shutters gaan jarenlang mee doordat Zonnelux alleen kwaliteitshout gebruikt. Voor elke boom die wordt gekapt, planten we een nieuwe boom, zo wordt de natuur behouden en verdwijnt deze niet. 

 Een andere duurzame raamdecoratie is geweven hout, dit is gemaakt van bamboe. Het is erg populair en geeft een natuurlijke look. Ondanks dat bamboe vaak wordt beschouwd als hout is het eigenlijk een plant, en wel de snelst groeiende plant ter wereld. Ontdek nog meer overbamboe raamdecoratie. 

 

“De accumotoren van Zonnelux zijn met de app te bedienen en erg energiezuinig” 

 

Slimme raamdecoratie bespaart energie 

Technologie is niet meer weg te denken uit ons leven en innoveert niet alleen met nieuwe oplossingen maar wordt ook steeds groener. Raamdecoratie met elektrische bediening is al langer bekend en blijft ontwikkelen. De accumotoren van Zonnelux zijn met de app te bedienen, erg energiezuinig en hoeven afhankelijk van de gebruiksintensiteit maar 1 á 2 keer jaar opgeladen te worden. 

Deslimme raamdecoratieheeft nog veel meer voordelen. Er kunnen timers en scènes worden ingesteld zodat deze automatisch openen of sluiten. Handig dat bijvoorbeeld derolgordijnenstandaard om 8 uur ’s ochtends openen, de zon naar binnen schijnt en de warmte binnenkomt. 

Om helemaal een smarthome te creëren kun je de raamdecoratie koppelen met temperatuursensoren. Dan opent of sluit deze automatisch bij het bereiken van de ingestelde temperatuur. De warmte of de kou blijft dan binnen en zo bespaar je energie. 

 

Wil je na het lezen van dit blog meer informatie over duurzame raamdecoratie in jouw interieur? Bezoek dan een Zonnelux specialistin de regio of vraagadvies op maataan. 

 

Ontdek meerdere projecten van Zonnelux