Een interieur dat als een…

Daniela Cupello

Italië is het beloofde land als het om design gaat. Wat veel Italiaanse ontwerpers gemeen hebben, is hun liefde voor authentieke en echte, eerlijke materialen. Dat zien we meteen terug in de ontwerpen van Daniela Cupello, die met haar Italiaanse roots sfeer en warmte brengt in ons doorgaans koude kikkerlandje. Voor Miranda en Dennis, die het interieur van hun nieuwbouwwoning in Wateringen lieten ontwerpen door Daniela, is daarmee een woondroom uitgekomen. De begane grond, slaapkamer en badkamer en suite zijn getransformeerd tot een oase van rust, met een optimale indeling. De ton sur ton tinten in beige ademen de zachte gemoedelijkheid uit die we kennen van Toscane. Het materiaalgebruik, van stoffering tot behang, is van hoge kwaliteit en vooral een genot om te zien of aan te raken.

De woning als blanco canvas

Daniela licht haar ontwerp toe: “De nieuwbouwwoning was als een wit, blanco canvas waar ik carte blanche had om de ruimte tot leven te wekken. De bewoners vroegen om een optimale indeling van de ruimte. Daarom was één van de eerste elementen die ik in het ontwerp bracht een room divider, uitgevoerd met een open haard. Dat leverde meteen twee mooie ruimtes op.” Op de ombouw van de open haard is behang van Arte gekozen. De loungestoelen zijn van Macazz, het behang van Armani/Casa. “De keuze voor een vierkante tafel van Wood Creations in de erker was esthetisch en logisch tegelijk”, merkt Daniela op. “De stoelen en het bankje zijn van Keijser&Co, bekleed met stof van Aristide voor de stoelen en stof van Kobe voor de bank. De verlichting boven de tafel is van Duran Interiors.”

In de slaapkamer treffen we paneelbehang aan van Lizzo, met daarop een impressionistisch kunstwerk, passend bij de rustige, beige entourage. De badkamer biedt een heerlijk luxe aanblik, met tegels van Porcelanosa en een Assenti wastafelmeubel. De warme, rustige sfeer van beneden is boven ook volledig aanwezig. “De spanning in het interieur wordt gecreëerd door het combineren van texturen en patronen. Aanwezig, maar niet te nadrukkelijk”, aldus Daniela. Het is thuiskomen op zijn allermooist, daar in Wateringen.

Ontdek meerdere projecten van Daniela Cupello