Een luxe en ruimtelijk familiehuis 

sKin architects

Alleen de vloer van het souterrain overleefde de sloophamer van de bestaande woning, waarvoor in de plaats een strakke, hoogwaardige en verrassende bungalow verrees. Deze ademt sfeer en ruimtelijkheid en biedt de bewoners luxe en comfort. Een heerlijk familiehuis, waar de kinderen en kleinkinderen, maar zeker ook vrienden graag op bezoek komen. Een prachtontwerp van sKin architects dat verrast en verwarmt en het leven van de bewoners verrijkt.  

Het exterieur van de hoger gelegen woning bestaat uit wit stucwerk, beton, hout en – zeker aan de achterzijde – grote glaspartijen. De geheel open achterkant van de riante bungalow biedt een fenomenale connectie met de tuin en het gewenste uitzicht op de kerktoren. Uiteraard zorgen de raampartijen ook voor een riante lichtinval in de woning. Iets waar ook de luchthappers in het dak voor zorgen, waardoor de museale hal nog meer kracht en allure krijgt.   

trap naar ingang huis
Buitenkant huis vanuit straat
garage, halve stuk auto, oprit, houten zijkanten
Luxe maatwerk  

In de genoemde hal leidt de trap naar het souterrain, waar onder meer ruimte is voor de auto’s van de bewoners. Aan één zijde van de riante houten wand schuilen de privévertrekken. Via de gang aan de andere zijde van het maatwerkobject bereiken de bewoners de leefruimtes die aan de achterzijde van de woning zijn gesitueerd. Tussen de sfeervol ingerichte living en de uitnodigende eetkamer ontwierp Elke Goossens, samen met Clemens Boons eigenaar van sKin architects, een sfeerverhogende roomdivider die is voorzien van kastruimte, een haardpartij en een televisie. Het maatwerkobject loopt door naar het overdekte terras, waar het de buitenruimte extra warmte en geborgenheid geeft. De luxe keuken staat in een open verbinding met de eetkamer en heeft tevens een grote connectie met de tuin. Het kookeiland is door de bewoners uitgezocht in de inspirerende showroom van Culimaat High End Kitchens. De prachtige achterwand is door sKin architects en door de high-end keukenspecialist tot in perfectie vervaardigd. Elke: “De samenwerking met Culimaat was zeer prettig. Het bedrijf is innovatief en vooruitstrevend en loopt op het gebied van detaillering, materiaalgebruik en techniek ver voor op andere keukenspecialisten.” 

Gang, trap naar beneden, kunst
Keuken, zwarte/grijze kleuren
eettafel, stoelen, bank, zwarte kleuren, beetje zicht op tuin
Kunstzinnige ruimte   

Baden en kleden doen de bewoners in een op maat ontworpen luxeruimte. Via smalle, langgerekte raampartijen in de voorgevel valt op prachtige wijze boven de chique wastafel het natuurlijke licht de ruimte binnen, die oogt als een sereen kunstwerk. De rijke materialen, het elegante bad en de wastafel die doorloopt in een van de twee kasten in de dressing zorgen voor een heerlijk sfeerbeeld. Doordat de andere kastenwand in donker hout is uitgevoerd, ontstaat een prettige spanning in de ruimte.   

Kast, zwarte en witte kleuren, tapijt, schoenen
badkamer, spiegel, wit, bad, kranen
Slaapkamer, zwarte kleuren, planten

Fotografie: Jurrit van der Waal