Een snufje Mexico

Daniela Cupello

“Door de blauwgroene tinten is er wel kleur, maar blijft het toch rustig”
Manfred liet twee jaar geleden de hond uit, toen hij een handgeschreven briefje bij het raam van een oud huis zag hangen: ‘Binnenkort in de verkoop’ stond erop. Dat moment betekende de start van een moeizaam proces, met als uitkomst dat Floor en hij uiteindelijk de nieuwe eigenaren werden van het pand. “Het was hier binnen een enorme puinhoop”, vertelt hij. “Het huis was compleet uitgeleefd. De gaten zaten in de vloer, overal lagen stapels rotzooi en de stank was niet te harden. Maar we waren blij, want er zat een lift in het huis en dat is een must voor Floor en we hadden er het volste vertrouwen in dat we er iets moois van konden maken.”

 

Professioneel
Het huis werd van binnen compleet gestript. “Alles wat je hier ziet, is nieuw”, zegt Manfred. “Ruimte voor ruimte bouwden we opnieuw op, zelfs het dak is compleet gerenoveerd. Floor en ik zijn samen vier keer verhuisd en elke keer was er wel iets wat niet helemaal klopte. In dit huis wilden we het echt goed doen. Daarom namen we contact op met interieurdesigner Daniela Cupello. We kennen haar al langer en vinden haar stijl prachtig. Na een gesprek over onze wensen hebben we haar adviezen allemaal opgevolgd. Dat is volgens ons namelijk de enige manier om een interieur te krijgen dat helemaal klopt. Als je er zelf ook nog dingetjes bij gaat verzinnen, is de balans al snel weg. En een interieur ontwerpen is echt een vak, dat moet je aan professionals overlaten.”

close up kussens

Een snufje Mexico
“Ik denk dat het voor Daniela vooral een klus was om onze uiteenlopende smaken goed te combineren”, vertelt Manfred lachend. “Floor heeft Mexicaanse roots en houdt van vrolijkheid en kleur, terwijl ik het al snel te druk vind. Ze heeft voor ons de perfecte balans gevonden. De keuken is fantastisch geworden, de woonkamer is een heerlijke plek om te zitten en de slaapkamer met kastenkamer een plaatje. Ook de kamers van onze twee kinderen en de badkamer passen helemaal bij onze beide smaken. Echt elke ruimte is mooi en door de blauwgroene tinten is er wel kleur, maar blijft het toch rustig. Ja, we wonen hier heerlijk en zijn helemaal gelukkig met het eindresultaat.” Zowel de eettafel als de stoelen zijn van Keijser&Co. De bank komt van Macazz. Het behang is van Élitis. Alle lampen komen van Maretti Lighting. De potten op tafel zijn van Dôme Deco. Zo zie je hier een écht snufje Mexico in terug.

Ontdek meerdere projecten van Daniela Cupello