Binnenkijker Charis

Hotbath

‘Onze badkamer is een oase van rust, waar je blij aan de dag begint’ – Charis

 

Douchen in een oase van rust

Na een flinke verbouwing hebben Charis en Justin onlangs hun intrek genomen in hun nieuwe huis in de buurt van Barneveld. De badkamer heeft misschien wel de grootste transformatie ondergaan.

In acht weken tijd hebben Charis en Justin hun jaren ’80 huis van onder tot boven verbouwd. De badkamer heeft volgens Charis de grootste verandering ondergaan. ‘De oorspronkelijke badkamer was een kleine, donkere ruimte met een piepklein dakraam. Het zou mij niet verbazen als de badkamer er al sinds de bouw van het huis in zat.’ Door een apart toilet bij de badkamer te betrekken en een dakkapel van vier meter breed te plaatsen, verandert de ruimte van donker en krap naar licht en ruim. ‘Nu is onze badkamer een oase van rust, waar je blij aan de dag begint.

Waar vroeger het aparte toilet zat, zit nu de dubbele inloopdouche. Dankzij de dakkapel kwam er ruimte voor een vrijstaand bad en een dubbel wastafelmeubel van twee meter breed. Het bad met de vrijstaande badmengkraan (CB077) gebruiken we bijna dagelijks.

badkamer met lichte muren
gouden kranen met witte muren
Japandi badkamerstijl met geborsteld messing

‘Het is altijd fijn om te weten dat anderen ergens een goede ervaring mee hebben. Hotbath en een ander merk werden door mijn volgers heel vaak genoemd. Toen we naar een sanitairzaak gingen had Hotbath onze voorkeur, vanwege de vele kleuren waar je uit kunt kiezen en de mooie afwerking. De winkel raadde ons ook Hotbath aan, dus we waren er snel uit. De stijl die ons aansprak voor de badkamer was: Japandi. Een mix tussen de strakke, lichte Scandinavische woonsmaak en de warme Japanse stijl. Onze kranen in geborsteld messing passen erg goed in deze sfeer. Ze zijn afgewerkt met een PVD-coating, zodat de mooie kleur behouden blijft. Alle accessoires zijn ook van Hotbath en eveneens uitgevoerd in geborsteld messing. De wc-borstel, wc-rolhouder, handdoekhaakjes, handdoekstang en zelfs het bedieningspaneel van het toilet. Het bedieningspaneel was een investering, maar dat soort kleine details maken de badkamer echt af. Het toilet is nu ook een mooi object om naar te kijken.’

twee lichte wasbakken
Chique inbouwkranen

Charis wilde van haar interieur een eenheid maken en op de badkamer is ze het meest trots. ‘Deze ruimte is het meest af en weerspiegelt hoe ik de rest van het huis wil invullen. Om één geheel van het interieur te maken, hebben we het hout van de kastenwand in de keuken terug laten komen in het wastafelmeubel. Er ligt een blad van natuursteen (kwarts) op. De twee strakke Cobber inbouwkranen (CB005) maken het plaatje compleet. Omdat de badkamer volledig is verbouwd, was het relatief gemakkelijk om inbouwkranen te realiseren. Ik vind het net wat chiquer staan dan een opbouw wastafelmengkraan. De bedieningsknoppen zijn bij beide kranen aan de rechterkant gemonteerd en dat is heel prettig in gebruik. Justin en ik hebben allebei onze eigen kant. Zo fijn!’

wasbak met gouden kraan
gouden kraan met witte wasbak

Ontdek meerdere projecten van Hotbath