Houd de zonnewarmte buiten met exclusieve louvers 

SUNSHIELD

De laatste jaren zijn zonnige perioden vaak kort en krachtig. ‘s Zomers loopt het kwik snel op naar tropische temperaturen. Zelfs in het voor- en najaar zijn zomerse dagen geen uitzondering meer. In huis wensen we een comfortabele leefomgeving. Deze ontwikkeling vraagt om een oplossing.

 

Bijzonder effectief

Louvers, horizontale buitenlamellen, bieden uitkomst. Dat komt doordat ze ‘s zomers, wanneer de zon hoog staat, zelfs zonnestralen blokkeren als ze open staan. Zo behoud je daglicht en een uitzicht. De airco hoeft niet aan, of kan een standje lager. Dat is goed voor de portemonnee en het milieu.

De systemen van Sunshield worden meestal aan de gevel geplaatst. Dit is het meest effectief tegen opwarming door de zon. Maar ze kunnen ook aan de binnenzijde. Soms kan het niet anders. Bijvoorbeeld omdat de vereniging van eigenaren zonwering aan de buitenkant niet toestaat.

louvers
louvers
Architecturaal

Louvers zijn een vorm van architecturale zonwering. Ze worden vaak al door de architect opgenomen in het ontwerp en maken dan integraal deel uit van het design. Met buitenlamellen versterk je zo het gewenste karakter. Je neemt bijvoorbeeld lamellen met een strakker of juist een ronder profiel.

Ook de breedte van de lamel draagt bij aan de uitstraling van het huis. Hoe breder de lamel, hoe groter de doorkijk tussen de lamellen wanneer ze open staan. Houd rekening met de verhouding tussen de breedte van de lamel en de grootte van het raam. Maar dat is ook een kwestie van smaak.

louvers
louvers
In elke kleur

Louver systemen zijn verkrijgbaar in elke kleur die je maar wenst. Vaak wordt gekozen voor dezelfde RAL-kleur als de kozijnen. Donkergrijs- en zwarttinten zijn erg populair. Soms kiest men bewust voor een sterk contrasterende kleur. Het is jouw huis, dus kies gerust elke kleur die je wilt.

Je kunt zelfs louvers en dragers uitvoeren in verschillende kleuren. Anodiseren in plaats van coaten is ook mogelijk. In een exclusieve kleur zoals brons bijvoorbeeld. Je maakt dan gebruik van de kenmerkende glans van aluminium. Er is altijd een kleurensemble dat voldoet aan jouw wensen.

 

Voor elke vorm

Van oudsher zijn ramen vaak rechthoekig. Topgevelramen van moderne huizen zijn vaak gevelwijd en driehoekig. Trapezium- en cirkelvormige ramen zijn ook geen enkel probleem. Sunshield biedt voor elk raam een passende zonwering, met kantelbare lamellen! Dat kan dankzij ingenieuze techniek.

Voor de gebruiker is enkel van belang hoe je de louvers open of dicht zet, of op een stand daartussen. Dat kan met een wandschakelaar, een afstandsbediening, domotica of een app. Dit werkt onder andere met Alexa, Apple Home en Google Assistent. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?

louvers
louvers
Meer weten?

Voor een vrijblijvende prijsopgave mail je afmetingen naar info@sunshield.nl. Je bent ook welkom in de showroom in Raamsdonksveer. Bel wel eerst +31 (0)162 – 571 493 voor een afspraak. Dat maakt een adviseur graag tijd voor je.

Ontdek meerdere projecten van SUNSHIELD