Houten zonwering met het gemak van aluminium louvers

Sunshield

Wil je een louver systeem – zonwering met horizontale, kantelbare lamellen – dan kun je kiezen tussen louvers van aluminium of van hout. Het materiaal van de lamellen bepaalt in grote mate de uitstraling en het karakter van de woning.

Ongeacht de voorkeur kun je vervolgens kiezen tussen smallere of bredere lamellen. Hoe breder de louver, hoe meer doorkijk wanneer ze open staan. Houd bij die breedte wel rekening met de afmetingen van het raam, zodat het allemaal in verhouding blijft.

Vaak wordt voor aluminium lamellen gekozen vanwege het gemak. Aluminium houd je makkelijk schoon met een sopje. Net als je auto. Houten louvers kun je behandelen met lak, vernis of beits. Ongeacht je keuze, je zult die behandeling elke 2-3 jaar moeten herhalen.

Huis buitenkant
Houten jaloezien

Stel je hebt een voorkeur voor houten louvers, maar je wilt ze niet elke paar jaar hoeven behandelen. Kan dat ook? Jazeker! Kies dan voor onbehandeld hout.

Onbehandeld hout vergrijst na verloop van tijd. Dit is een natuurlijk proces onder invloed van zonlicht en neerslag. Het grote voordeel is dat je er geen omkijken naar hebt. Zoals dit landhuis in het pittoreske Zuna, gemeente Wierden. Deze woning is uitgerust met twee louver systemen van Sunshield. De lamellen van onbehandeld Western Red Cedar integreren mooi in de stijl van de landelijke schuurwoning.

Voor de gevel over twee verdiepingen is gekozen voor de 94-W louver. Dit is een houten lamel met een breedte van 94 mm. De rechthoek op de begane grond en de driehoek op de eerste verdieping worden afzonderlijk bediend. Samen hebben ze een oppervlakte van ruim 20 m2.

Woonkamer met op maat gemaakt jaloezien

De aluminium onderdelen, waaronder de verticale dragers, zijn gecoat in grafietzwart (RAL 9011) met een glansgraad van 30%. Dat is in dezelfde kleur als de kozijnen van de woning. En net als deze kozijnen zijn de aluminium componenten voorzien van een fijne structuur. Wat de exclusieve uitstraling verder vergroot.

Dus houten zonwering met het gemak van aluminium louvers? Ja, dat kan!

Jaloezien op maat gemaakt

Ontdek meerdere projecten van Sunshield