Kantelbare lamellen – de perfecte zonwering voor glasgevels

SUNSHIELD Unieke Louvers

Huizen met vliesgevels zijn populair. Het gebruik van veel glas staat garant voor veel inkomend daglicht en een uitzicht. En met horizontale lamellen heb je invloed op opwarming door de zon.

Glasgevels

Een vliesgevel is niet-dragend waardoor er kan worden volstaan met lichtere bouwmaterialen. Vaak aluminium in combinatie met heel veel glas. Het worden daarom ook wel glasgevels genoemd.

De combinatie van veel daglicht en een vrij uitzicht creëert een gevoel van ruimte en vrijheid. Vliesgevel hebben daardoor een positief effect op het welzijn van de bewoners.

zonwering
zonwering
Opwarming onder controle

Waar veel glas wordt toegepast is opwarming door de zon een punt van aandacht. Gelukkig heb je hier met horizontale, kantelbare lamellen veel invloed op. Je zet ze zo ver open of dicht als nodig is.

Omdat de zon in de zomer hoog staat hoef je horizontale lamellen in de zomer vaak niet eens helemaal te sluiten. Zo behoud je daglicht en een uitzicht. En de airco kan lager of zelfs helemaal uit.

In de winter staat de zon lager, maar is dan ook niet meer zo fel. Bovendien is dan alle zonnewarmte welkom voor de opwarming van de binnenruimte. Wat weer bijdraagt aan een lagere energierekening.

zonwering
zonwering
Loft huis in Tienhoven

Een goed voorbeeld is een loftwoning in Tienhoven, in de provincie Utrecht. De bewoners werden hier geconfronteerd met te veel direct zonlicht. Zelfs bij een beetje zon warmde het binnen al snel op.

De gevelramen op de eerste verdieping zijn door Sunshield voorzien van trapeziumvormige louver systemen. Zowel aan de voorzijde als aan de tuinkant.

De façade louvers zijn opgesplitst in een linker- en een rechterdeel. Deze kunnen zowel afzonderlijk als synchroon worden bediend. Dat gaat hier met een afstandsbediening, traploos.

Ook de rechthoekige ramen op het dak zijn voorzien van zonwering. De louvers aan de gevels zijn 96 mm breed. De lamellen op het dak zijn met 75 mm iets smaller.

De aluminium onderdelen, waaronder de louvers en de dragers, zijn uitgevoerd in RAL 9005. Ook de kunststof componenten die de lamellen vasthouden en kantelen zijn zwart.

De gitzwarte louver systemen contrasteren mooi met de lichte kleur de beton. En het probleem met de warmte is verdwenen als sneeuw voor de…, inderdaad.

 

Meer weten?

Voor een vrijblijvende prijsopgave mail je afmetingen naar info@sunshield.nl. Je bent ook welkom in de showroom in Raamsdonksveer. Bel wel eerst +31 (0)162 – 571 493 voor een afspraak. Dat maakt een adviseur graag tijd voor je.

zonwering

Ontdek meerdere projecten van SUNSHIELD Unieke Louvers